ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιγιαφάνιες: Το προσπαθεί χρόνια…

Βιγιαφάνιες: Το προσπαθεί χρόνια…

Βιγιαφάνιες: Η θέλησή του να πάρει Ελληνικό διαβατήριο και να παίξει στην Εθνική από την πρώτη του θητεία στη χώρα μας!

Η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, ήταν σαφώς η μεταγραφή του καλοκαιριού για τους «πράσινους». Οι οποίοι τον έχασαν… κοψοχρονιά λόγω της ανάγκης τους για χρήματα πριν από περίπου 3 χρόνια.

Ο μεσοεπιθετικός των «πράσινων» είχε ήδη αγωνιστεί στον Παναιτωλικό πριν πάει για πρώτη φορά στο «τριφύλλι». Για την ακρίβεια το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε στο Αγρίνιο όπου παρέμεινε ως δανεικός απ’ την Ιντεπεντιέτε για 1,5 χρόνο. Το «δέσιμό» του με την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο. Την περίοδο που αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Αλάνιασπορ, η παρέα του ήταν οι Έλληνες της ομάδας (Τζαβέλλας-Μανιάτης).

Η προσπάθειά του να πάρει Ελληνικό διαβατήριο λοιπόν, δεν είναι νέα. Την έχει κάνει αυτή τη σκέψη και ξεκίνησε τη διαδικασία μάλιστα, όταν ήταν ακόμη στο Αγρίνιο. Έχοντας και… ρίζες Ελληνικές, καθώς η γιαγιά του είχε καταγωγή απ’ τη χώρα μας.

Η προσπάθεια αυτή εντάθηκε όταν πήγε στον Παναθηναϊκό, το διάστημα που έκαναν την ίδια διαδικασία ο Ζέκα και ο Κλωναρίδης (ο τελευταίος ήταν υπήκοος Βελγίου). Όμως η ίδια η ΕΠΟ δεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Κάτι που συνηθίζεται στις Ομοσπονδίες, προκειμένου να έχουν διαθέσιμο για τις Εθνικές τους ομάδες έναν καλό ποδοσφαιριστή.

Ακολούθως ήρθαν τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό, η φυγή του για την Τουρκία και η προσπάθεια έμεινε στη μέση. Πλέον, επέστρεψε στο «τριφύλλι» και… αναζωπυρώθηκε αυτή η διάθεσή του να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα.

Η χώρα μας σε τέτοιου είδους διαδικασίες είναι απ’ τις δυσκολότερες. Ο Βιγιαφάνιες, όμως, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει Ελληνική υπηκοότητα και να μπορεί να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Κάτι για το οποίο προσπαθεί περίπου μια πενταετία τώρα. Η διαθεσιμότητά του για την Εθνική ομάδα, φυσικά, θα είναι τεράστιο συν στις επιλογές του ομοσπονδιακού. Ειδικά σε θέσεις που το Ελληνικό ποδόσφαιρο δύσκολα «βγάζει» παίκτες, με αυτόν να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα έχει την τύχη η Εθνική να μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Μπακασέτας, ο Μάνταλος, ο Βιγιαφάνιες φυσικά, συν τους πιο νέους Λημνιό, Μασούρα, Τζόλη, Χατζηγιοβάνη! Φτιάχνοντας μια μεσοεπιθετική γραμμή… φωτιά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Ποια καταστήματα οδεύουν προς άνοιγμα - Το σχέδιο της κυβέρνησης