ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η «υποχρέωση» να μην παίξει ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Η «υποχρέωση» να μην παίξει ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος ήταν για τον Παναθηναϊκό να μην δώσει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ.

Δύο φορές έχει κλείσει το ΟΑΚΑ φέτος, για να γίνουν έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα, αλλά και τις δύο φορές το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό, που ήθελαν στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που πληρώνουν μισά-μισά τα έξοδα.

Στην τελευταία προσπάθεια, που έγινε, η εταιρία, που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα του αγωνιστικού χώρου ενημέρωσε τις ομάδες, ότι για να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει στο ΟΑΚΑ να μην γίνονται παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Μόνο έτσι θα δέσει το χόρτο. Αυτό δεν αποφεύχθηκε στα πρώτα παιχνίδια, αφού η ΑΕΚ έπαιζε και στην Ευρώπη.

Μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων αποφασίστηκε να δώσουν από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος εκτός ΟΑΚΑ, για να πάρει ανάσα ο αγωνιστικός χώρος. Η ΑΕΚ το έκανε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και έπαιξε στην Ριζούπολη, ο Παναθηναϊκός είχε πει, ότι θα το κάνει στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά δεν το έκανε, διότι δεν βρήκε άλλο γήπεδο! Τότε η Λεωφόρος δεν ήταν έτοιμη . Η χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναιτωλικό επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και έπρεπε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός να βρει τρόπο να το δώσει σε άλλο γήπεδο.

Ετσι με την υποχρέωση αυτή οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εδώ και δύο εβδομάδες έχουν ενεργοποιηθεί, ώστε να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος και οι εσωτερικοί χώροι της ιστορικής τους έδρας. Αυτό έγινε και το Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον ΠΑΣ Γιάννενα.