ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Ο βρυχηθμός του «λιονταριού» (vid+pics)

Παναθηναϊκός: Ο βρυχηθμός του «λιονταριού» (vid+pics)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέτυχε το έβδομο γκολ με την πράσινη φανέλα. Μόνο μία φορά δεν νίκησε η ομάδα του όταν βρήκε δίχτυα.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αναμφίβολα είναι μία σταθερά για τον Παναθηναϊκό. Έχει γίνει αρχηγός, είναι διεθνής και σε ιδανική ηλικία.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος είναι από τα βαριά χαρτιά του «τριφυλλιού». Υπήρξαν ορισμένα ματς που δεν έπιασε την κατάλληλη απόδοση, αλλά σε γενικές γραμμές είναι παίκτης που θα παλέψει για τον Παναθηναϊκό. Έχει νοοτροπία μαχητή και μεταδίδει το πάθος του και στους συμπαίκτες του. Ένα «λιοντάρι», όπως έχει κάνει τατουάζ και στο αριστερό του πόδι

Κόντρα στην ΑΕΚ κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη με ένα σημαντικό γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο αρχηγός συμπλήρωσε στο ντέρμπι με την Ένωση 124 ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις. Έσφιξε τα δόντια του, εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στους προσαγωγούς, αγωνίστηκε και σκόραρε. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του με το «τριφύλλι».

Στον Αστέρα Τρίπολης, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του είχε 131 αγώνες, μέχρι τον Γενάρη του 2017 που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Σύντομα θα σπάσει αυτό το ρεκόρ. Όσον αφορά τα γκολ, ήδη τα έχει ξεπεράσει. Στην Τρίπολη είχε τρία τέρματα, στον Παναθηναϊκό πάνω από τα διπλάσια σε λιγότερα παιχνίδια.

Έξι νίκες όταν σκοράρει

Με τον Κουρμπέλη να βρίσκει δίχτυα, ο Παναθηναϊκός μόνο μια φορά δεν νίκησε. Κι αυτή ήταν κόντρα στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός είχε σκοράρει στο ματς των πλέι οφ την περασμένη σεζόν, στις 12/7/20, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι για το «τριφύλλι», που είχε πάρα πολλά προβλήματα με αποχωρήσεις παικτών και με τον Δώνη να είναι στην πόρτα της εξόδου.

Τότε ισοφάρισε 1-1 με κεφαλιά, αλλά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-1. Τώρα, όμως, στις 6/12/20 πέτυχε γκολ σε ένα σημαντικό παιχνίδι, όπου το «τριφύλλι» ήθελε μία μεγάλη νίκη για να πάρει μπρος. Στα υπόλοιπα πέντε ματς που ο Κουρμπέλης χρίστηκε σκόρερ, ο Παναθηναϊκός νίκησε. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

1/9/18: Στον αγώνα με τη Λαμία εντός έκανε το 3-1 με πέναλτι και σφράγισε τη νίκη.
24/11/18. Με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ σκόραρε στο άνετο 5-1 (πέτυχε το 3-0)
30/10/19 Στο κύπελλο με την Παναχαϊκή εκτός έδρας διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
22/1/20 Στο ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο άνοιξε στο 4’ το σκορ με ωραίο σουτ. Τελικό σκορ 3-0.
1/7/20 Στα πλέι οφ με τον Άρη, πάλι στο ΟΑΚΑ σημείωσε επίσης με σουτ, έπειτα από δικό του κλέψιμο το 1-0. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Βριλήσσια με «άρωμα νύχτας»: Ένας νεκρός - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ