ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών (videos)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών (videos)

Super League: Δείτε όσα δήλωσαν οι παίκτες μετά το τέλος το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήθελαν τη νίκη στο μεταξύ τους εξ αναβολής ντέρμπι για την 1η αγωνιστική, ωστόσο πήραν από έναν βαθμό μετά το τελικό 1-1, αποτέλεσμα πάντως που δεν τους αφήνει δυσαρεστημένους. Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν αήττητοι αυξάνοντας και τη διαφορά από τους διώκτες τους, ενώ παράλληλα η «Ένωση» έδειξε βελτίωση και διάθεση να παλέψει, μετά από μια κακή περίοδο για την ίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του ντέρμπι...

Αντρές Σιμόες (ΑΕΚ)

«Θεωρώ πως ήταν ένα ντέρμπι και όταν μπήκαμε στο γήπεδο θέλαμε να αλλάξουμε κάτι. Μπήκαμε για να δώσουμε μάχη. Σε αυτό το γήπεδο είναι δύσκολο να παίξεις. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο δεχτήκαμε γκολ και συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Στο τέλος μπορούμε να σκοράρουμε με τον Τάνκοβιτς. Αν παίζουμε έτσι, αν προσπαθούμε, θα πετύχουμε. Είμαστε καλοί παίκτες, αν εμπιστευτούμε τον προπονητή θα πάμε καλά. Ο κόσμος αξίζει καλά συναισθήματα, αξίζει να είναι χαρούμενος».

Για τον πανηγυρισμό του: «Δεν ήταν καλός ο πανηγυρισμός μου. Όλα είναι συναίσθημα. Πολλά συναισθήματα, παλεύουμε και ποτέ δεν είναι αρκετό, χάνουμε. Πολλά αισθήματα στην ψυχή μας έπρεπε να τα βγάλουμε. Όταν δεχτήκαμε το γκολ λέγαμε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Είχε προηγηθεί μια φάση με τον Νεντελτσεάρου του είπα την επόμενη φορά να αφήσει εμένα. Ήταν καλό για μένα, είναι τα γενέθλιά μου, έχω μια οικογένεια που με στηρίζει. Θα προτιμούσα να ανταλλάξω το γκολ με τη νίκη».

Για το αν υπήρχε πίεση: «Ήταν δύσκολη περίοδος αλλά είναι φυσιολογικό το έχουν όλες οι ομάδες. Καταλαβαίνω τους οπαδούς, μας ωθούν, δεν είναι πως κάποιος δεν προσπαθεί όλοι προσπαθούν. Είναι δύσκολο για εμάς. Αν δεν είμαστε αρκετά καλοί πρέπει να μαχόμαστε για τον κόσμο, αυτό μας ζήτησαν. Παλέψαμε σήμερα. Πρέπει να δίνουμε όλο και περισσότερα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα το ρόστερ είναι γεμάτο από καλούς παίκτες».

Για το αν περίμενε πως θα μείνει τόσα χρόνια: «Ήρθα το 2015, τον πρώτο χρόνο μας πήραμε Κύπελλο. Αισθάνομαι το σύλλογο, παίξαμε ντέρμπι και νικήσαμε 1-0 θυμάμαι με γκολ του Βάργκας. Αισθάνθηκε το συναίσθημα, ήταν κάτι εκπληκτικό. Δεν το είχα στην Πορτογαλία. Δεν περίμενα πως θα μείνω τόσα χρόνια, ελπίζω να μείνω κι άλλα. Η καλύτερη σεζόν ήταν αυτή που πήραμε το Πρωτάθλημα και ελπίζω να το επαναλάβουμε μέχρι να φύγω. Η χειρότερη στιγμή είναι κάθε χρόνο που δεν κατακτούμε τον τίτλο, είμαστε ομάδα που πρέπει να παλεύει γι’ αυτό κάθε χρόνο».

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ)

«Ήταν δύσκολο ματς, ξέραμε την αξία της νίκης αν ερχόταν. Προσπαθήσαμε να νικήσουμε, δείξαμε καλή αντίδραση. Δεχτήκαμε γκολ σε μια δύσκολη κατάσταση. Ο ένας βαθμός δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, αλλά η αντίδραση ήταν καλή».

Για το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ: «Δεν ξέρω ποιο ήταν το λάθος. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο ματς, όλη η ομάδα συμμετείχε στην αμυντική δουλειά. Ο κίνδυνος απ’ τον Ολυμπιακό ήταν κυρίως από στημένες φάσεις. Δεν μπορώ να πω για το λάθος ποιο ήταν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, προφανώς κάτι πήγε λάθος αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα».

Για την αντίδραση της ΑΕΚ: «Δε νομίζω πως η απόδοση ήταν καλή, είχαμε λάθη, αλλά η αντίδραση ήταν καλή. Δεν κάναμε το τέλειο παιχνίδι, ήταν καλό το πνεύμα που είχαμε για να νικήσουμε. Δε μας λύγισε το γκολ που δεχτήκαμε, μας ώθησε να πιέσουμε περισσότερο και στο τέλος είχαμε καλή ευκαιρία για να νικήσουμε το ματς».

Για τον ίδιο πως έζησε το ματς: «Ήταν εντάξει… Δεν έχω κάτι να πω, δεν υπέφερα, βρες μου έναν παίκτη που δεν έχει προβλήματα. Όλοι μας προσπαθούμε ακόμη κι αν υποφέρουμε, έτσι είναι η πραγματικότητα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για τα ντέρμπι αν τον προβληματίζουν σε επίπεδο πάθους: «Δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει το πάθος, από εμάς εξαρτάται. Δεν μπορεί να έρθει ξαφνικά το… φως. Είμαστε εμείς που φέρνουμε το… φως. Δε χάσαμε κάποια ντέρμπι, έχουμε τη συνέχεια της σεζόν. Στο δεύτερο γύρο έχουμε τα ντέρμπι και όλα είναι ανοιχτά. Είναι κοντά ο βαθμολογικός πίνακας, έχουμε τις πιθανότητες να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Για το αν είναι άδικη η κριτική για τον προπονητή: «Πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη, εμείς παίζουμε, ο τεχνικός κοουτσάρει, μας δίνει οδηγίες, μας προπονεί. Αλλά εμείς μπαίνουμε στο γήπεδο. Εμείς αποτυγχάνουμε. Πρέπει να πάρουμε την ευθύνη μας και δεν πρέπει να βάζουμε τα κεφάλια μας στην άμμο, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ως άντρες και αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Δε χρειαζόμαστε κανέναν να μας λέει τι κάνουμε λάθος, τα καταλαβαίνουμε. Δεν είναι η κριτική, είναι η αντίδραση. Εμείς ξέρουμε ποιο είναι το λάθος, πρέπει να δείχνουμε αντίδραση και όχι να μιλάμε για αντίδραση, να τη δείχνουμε στο γήπεδο».

Μάριος Βρουσάι (Ολυμπιακός)

Για το γκολ: «Σημασία για κάθε παίκτη έχουν οι τρεις βαθμοί για την ομάδα. Δουλειά των επιθετικών, άλλωστε, είναι να σκοράρουν. Πέτυχα το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα, είμαι χαρούμενος που σκόραρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά όχι τόσο εξαιτίας του αποτελέσματος».

Για το τι άλλαξε μετά το πρώτο ημίχρονο: «Περιμέναμε καλύτερο και τον αγωνιστικό χώρο. Δεν βοήθησε το γήπεδο να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έγινε και μία φάση με τον Σιμόες που θα μπορούσε να δεχθεί κόκκινη και να έχουμε αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο συγκεντρωμένα, ήρθε το γκολ μου, αλλά στο τέλος δεχθήκαμε την ισοφάριση. Το γήπεδο ήταν μαλακό, γλιστρούσαμε. Το είδαν όλοι».

Για την τακτική του και πως βίωσε το γκολ που αρχικά ακυρώθηκε: «Όσοι παίζουν στα άκρα έχουν ρόλο και στα αμυντικά πλάνα της ομάδας, πρέπει να βοηθάμε και πίσω. Όσο για το VAR συνηθίζουμε. Όλοι είμαστε μία οικογένεια το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι και μόλις μέτρησε όλοι έτρεξαν να με αγκαλιάσουν».

Για τη δήλωση του Ραφίνια ότι κρατάει κλειστό το στόμα και δουλεύει: «Για να το λέει ένας τέτοιος παίκτης είναι τιμή για μένα. Πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο από το να μιλάμε. Δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ, αλλά να δουλεύεις. Στη ζωή υπάρχουν πάντα αδικίες, όπως και στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας προσπαθεί να με βοηθάει. Είμαστε μία οικογένεια, οι μεγαλύτεροι να στηρίζουν τους μικρότερους και το αντίστροφο».

Για το αν τα ντέρμπι θα κρίνουν το πρωτάθλημα: «Εμείς βλέπουμε κάθε ματς σαν ντέρμπι είμαστε αήττητοι και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Σημασία έχει να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αν θα εξασφαλίσουμε νωρίτερα τον τίτλο ή στο τέλος δεν έχει σημασία».

Για το που αφιερώνει το γκολ: «Δεν έλαβα κάποια μηνύματα, δεν άνοιξα το κινητό. Προσπαθώ να ηρεμήσω πρώτα. Το αφιερώνω φυσικά στην οικογένειά μου και στην κοπέλα μου, που μένουμε μαζί τρία χρόνια Ο νέος χρόνος ελπίζω να έχει υγεία».

Για τις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν: «Όταν ήμουν στη Βίλεμ την αντιμετώπισα πολλές φορές. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ολλανδία μετά τον Άγιαξ. Είναι μία μονομαχία στα μέτρα μας. Το πρώτο ματς είναι στον Πειραιά. Θα δώσουμε όλα κι αν πάρουμε καλό αποτέλεσμα στην έδρα μας θα είναι σημαντικό για μας».

Ραφίνια (Ολυμπιακός)

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα ματς με μακρινές μπαλιές, εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου. Είμαστε λυπημένοι, γιατί θέλαμε τους τρεις βαθμούς, αλλά κι ο ένας βαθμός από τη στιγμή που δεν ήταν καλό το γήπεδο, ώστε να μας βοηθήσει να παίξουμε καλύτερα, θεωρείται καλός»

Για τη δήλωση του Μαρτίνς ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν για πατινάζ: «Συμφωνώ με τον προπονητή ότι ήταν αγωνιστικός χώρος για πατινάζ. Ήταν κακό ποιοτικά το ματς κι αυτό οφείλεται στο γήπεδο, αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε το παιχνίδι και να κοιτάξουμε μπροστά.

Ο Ολυμπιακός πάντα έχει όρεξη να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται με δυναμική κι επιθετικότητα, είμαστε στον σωστό δρόμο. Σήμερα δεν ήταν όπως το συνηθίζουμε, αλλά παλεύουμε όπως και να έχει, διεκδικούμε το πρωτάθλημα κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Για τον Βρουσάι: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή του. Δουλεύει πολύ, κρατάει το στόμα του κλειστό και ό,τι έχει καταφέρει το αξίζει. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν. Είναι μικρός αλλά έχει την ίδια ευθύνη στην ομάδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 12 περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν με καθολικό lockdown