ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Άλλο το θέλω να πουλήσω, άλλο το μπορώ (pics)

Παναθηναϊκός: Άλλο το θέλω να πουλήσω, άλλο το μπορώ (pics)

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» θα ήθελε να πουλήσει τον Μακέντα, ωστόσο, οι ενδείξεις δεν είναι θετικές. Εξαιρετικά δύσκολο να έρθει πρόταση τον Γενάρη για άλλον παίκτη.

Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει μπει από τον Παναθηναϊκό στη βιτρίνα για πώληση.

Άλλο, όμως, το να θες να πουλήσεις κι άλλο το να μπορείς. Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε το συμβόλαιο του Ιταλού φορ με καλά χρήματα. Μία πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου Γιάννη Αλαφούζου. Τι στιγμή που υπήρχε με συμβόλαιο κοντά στο μισό εκατ. ευρώ ο Καρλίτος.

Στον Ιταλό δόθηκαν τα ίδια ή και περισσότερα. Τι κέρδισε ο Παναθηναϊκός; Έχει δύο καλούς φορ, αλλά στη διάταξη που χρησιμοποιεί η ομάδα παίζει μόνο ο ένας. Ο Πογιάτος προσπαθούσε να τους χωρέσει στο 4-3-3 και ο Παναθηναϊκός δεν τραβούσε.

Τι άλλο πέτυχε. Να έχει μεγαλύτερο διαπραγματευτικό ατού. Το συμβόλαιό του έληγε το 2021 και επεκτάθηκε στο 2023. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε το καλοκαίρι να προσδοκά σε πολλά χρήματα, αφού ο Ιταλός από τον ερχόμενο Γενάρη θα μπορούσε να υπογράψει ως ελεύθερος.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Μακέντα έκλεισε τα 29, παίζει σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι τοπ επιπέδου και δεν έχει αριθμούς που να τρελαίνουν. Επίσης, έχει παίξει σε Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία. Τον γνωρίζουν και ξέρουν ποιο είναι το ταβάνι του.

Να πάει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, λοιπόν, είναι δύσκολο. Αλλά ακόμα κι αν τον επιλέξει κάποια ομάδα, θα είναι δεύτερης ταχύτητας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα ικανοποιηθεί ο Παναθηναϊκός. Στον παίκτη μπορεί να δώσουν καλό συμβόλαιο, ωστόσο, σπάνια πληρώνουν ομάδες αυτές που είναι δεύτερης ταχύτητας. Και ειδικά για παίκτη που το προσεχές καλοκαίρι θα κλείσει τα 30.

Οι Τούρκοι πλέον δεν δίνουν τρελά ποσά, οπότε μόνο η αραβική χερσόνησος είναι η ελπίδα του Παναθηναϊκού για πώληση. Τι έκανε το «τριφύλλι», όμως, με την ανανέωση. Έδωσε καλό συμβόλαιο στον Μακέντα, ο οποίος διαφορετικά σκεφτόταν τη μεταγραφή του σε... εξωτικά μέρη, όταν έπαιρνε κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ και διαφορετικά τώρα που αγγίζει ή ξεπερνάει το μισό εκατ. ευρώ. Εντελώς λάθος, λοιπόν, τακτική από τον Παναθηναϊκό.

Ο οποίος εφόσον φύγει ο Μακέντα και τρελά λεφτά δεν θα πάρει και έναν παίκτη πίσω από τον Καρλίτος θα πρέπει να βρει, τη στιγμή που υπάρχει μόνο ο Ιωαννίδης.

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει πρόταση είναι ο Χατζηγιοβάνης. Δεν βρήκε προσφορά το καλοκαίρι που πέρασε, οπότε είναι πιο δύσκολο να έρθει ποσό 1,5 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα του τον Γενάρη. Για τον Μυτιληνιό εξτρέμ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κινητικότητα κι όλα δείχνουν ότι οποιαδήποτε εξέλιξη αναμένεται το καλοκαίρι.

Άλλος παίκτης που να μπορεί να φέρει τώρα χρήματα στον Παναθηναϊκό δεν φαίνεται. Οι Διούδης, Κουρμπέλης που είναι δύο περιπτώσεις, έχουν θέματα τραυματισμών και τον Γενάρη μοιάζει απίθανο να προκύψει ενδιαφερόμενος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ράπισμα» στην Τουρκία: Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ