ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2: Είναι εδώ και… απειλεί!

Super League 2: Είναι εδώ και… απειλεί!

Super League 2: Το παράδειγμα του Απόλλωνα Σμύρνης που μόνο απίθανο δεν είναι να επαναληφθεί!

Μετά από πολύ καιρό προσμονής και αγωνίας, η Super League 2 άρχισε. Ήδη διανύσαμε τις πρώτες αγωνιστικές και διαμορφώνεται σιγά-σιγά μια άποψη για τις ομάδες, τη δυναμική και τις δυνατότητές τους. Βέβαια, υπάρχει πάντα το ελαφρυντικό της… περίεργης κατάστασης, καθώς τα κλαμπ της συγκεκριμένης κατηγορίας μήνα Φεβρουάριο είναι σα να βρίσκονται στις αρχές Σεπτέμβρη!

Πριν κάποιους μήνες, σε αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών είναι η αλήθεια, ο Απόλλων Σμύρνης ως ομάδα Β’ Εθνικής τότε (όπως συνηθίσαμε να λέμε την κατηγορία) νίκησε στους αγώνες μπαράζ την Ξάνθη (τότε ομάδα Α’ Εθνικής) και προβιβάστηκε στη Super League 1!

Για τις ομάδες που… δίνουν μάχη στη «μεγάλη κατηγορία» για να αποφύγουν τον απ’ ευθείας υποβιβασμό (κυρίως ΑΕΛ, Λαμία, Παναιτωλικός αυτή τη στιγμή), καλό θα ήταν να έχουν στο μυαλό τους και την δυσκολία της διαδικασίας των αναμετρήσεων μπαράζ. Οι οποίες θα κρίνουν την παραμονή στην κατηγορία ή τον προβιβασμό της ομάδας απ’ την Super League 2!

Ο Λεβαδειακός έμοιαζε να είναι… φτιαγμένος για άνοδο παρότι το δείγμα ακόμη είναι μικρό κι έχει δρόμο το Πρωτάθλημα. Για τη 2η θέση σε θεωρητικό επίπεδο η Ξάνθη φάνταζε το φαβορί, λόγω των κινήσεων που έχει κάνει και της δυναμικής που υπάρχει με τη νέα διοικητική κατάσταση.

Όμως πέρα απ’ αυτά τα σωματεία, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που στην πορεία του χρόνου θα βελτιωθούν, θα ανεβάσουν επίπεδο και με όσα διαθέτουν θα… παλέψουν για τη δεύτερη έστω θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Ομάδες που πέραν όλων των άλλων, έχουν και το… βάρος της φανέλας που τους δίνει έξτρα κίνητρο και δυναμική στην προσπάθειά τους.

Ιωνικός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Διαγόρας, είναι τέσσερα κλαμπ με τη δική τους ξεχωριστή πορεία και ιστορία στα… μεγάλα σαλόνια (αναφέρονται με αυτή τη σειρά λόγω βαθμολογικής θέσης).

Σε κάθε περίπτωση, η Super League 2 που άρχισε πρόσφατα (παρότι έχουμε διανύσει 9 αγωνιστικές) και διεξάγεται το Πρωτάθλημά της σε κατάσταση ειδικών συνθηκών ουσιαστικά, έχει τα φόντα και φέτος να προσφέρει δύο ομάδες στην πιο πάνω κατηγορία. Στοιχείο που αν υποτιμήσουν οι ομάδες της Super League 1 που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας (αυτή που θα πάει στα μπαράζ δηλαδή) θα το πληρώσουν ακριβά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα