ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης: «Γεννημένος» για play offs!

Αστέρας Τρίπολης: «Γεννημένος» για play offs!

Αστέρας Τρίπολης: Η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στη διαδικασία των Play Offs!

Η σεζόν 2007-08 ήταν ιστορική για τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας, μια ομάδα που ουσιαστικά άρχισε να συζητιέται απ’ το 2003 δειλά-δειλά λόγω της ξέφρενης πορείας της στις χαμηλότερες κατηγορίες, έφτασε μέχρι τη… μεγάλη κατηγορία! Με την αρχή να είναι δύσκολη μεν, αλλά τα βήματα σταθερά.

Ένα σωματείο που είτε το συμπαθεί είτε όχι κάποιος, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει πως σε επίπεδο οργάνωσης, σταθερότητας οικονομικής και διοικητικής, ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας. Ειδικά σε σύγκριση με τις επαρχιακές ομάδες όπου τα προβλήματα είναι συχνό φαινόμενο.

Το 2010-11 ο Αστέρας υποβιβάστηκε αλλά δεν… έπεσε. Κι αυτό επειδή τελικά ο Ηρακλής για άλλους λόγους βρέθηκε στην πιο κάτω κατηγορία και οι Αρκάδες έμειναν στη Super League. Σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες σεζόν του, ο Αστέρας όχι απλά μένει με άνεση στην κατηγορία, αλλά διατηρεί τον εαυτό του στα υψηλότερα… πατώματα.

Όπως κάνει και φέτος που φαίνεται να πηγαίνει με άνεση στα Play Offs, σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα της Τρίπολης «πάλεψε» για την Ευρώπη, για τα Play Offs και μάλιστα τα κατάφερε!

Μόνο συμπτωματικό δεν είναι πως τη σεζόν που… γεννήθηκε ο Αστέρας στη Super League (2007-08), άρχισε και η διαδικασία των Play Offs στο Ελληνικό Πρωτάθλημα! Από τότε μέχρι και την περασμένη σεζόν (με διετή διακοπή που δε διεξήχθησαν Play Offs) ο Αστέρας Τρίπολης είναι η επαρχιακή ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στη διαδικασία!

Οι Αρκάδες μετρούν 3 συμμετοχές σε Play Offs και φέτος πηγαίνουν… φουλ για την 4η! Από 1 φορά έχουν λάβει μέρος η ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ!

Οι Τριπολιτσιώτες έκαναν την παρθενική τους συμμετοχή σε Play Offs τη σεζόν 2012-13, όταν και τερμάτισαν 4οι στο Πρωτάθλημα (3οι στη διαδικασία) αφήνοντας τελευταίο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη μοναδική φορά που συμμετείχαν δύο επαρχιακές ομάδες.

Το 2013-14 οι Αρκάδες ήταν και πάλι εκεί, τερματίζοντας τελευταίοι στα Play Offs, πίσω από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Ένα χρόνο μετά (2014-15) ήταν η κορυφαία σεζόν του Αστέρα Τρίπολης! Η ομάδα της Αρκαδίας ήταν στα Play Offs τερματίζοντας στην 2η θέση του έξτρα Πρωταθλήματος (3η στη Super League) πίσω μόνο απ’ τον Παναθηναϊκό και αφήνοντας πίσω του Ατρόμητο και ΠΑΟΚ!

Οι συμμετοχές επαρχιακών ομάδων στα Play Offs της Super League:

2007-08: Καμία
2008-09: ΑΕΛ
2009-10: Καμία
2010-11: Ολυμπιακός Βόλου
2011-12: Καμία
2012-13: Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα
2013-14: Αστέρας Τρίπολης
2014-15: Αστέρας Τρίπολης
2015-16: Καμία
2016-17: Καμία
2019-20: ΟΦΗ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία και καταστήματα – Οι πιθανές ημερομηνίες για καφέ, μπαρ, εστιατόρια