ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσιάνο Φιγκερόα: Έγινε… Θεός στη Μαλαισία!

Λουτσιάνο Φιγκερόα: Έγινε… Θεός στη Μαλαισία!

Πώς ο Αργεντινός που έφυγε απ’ τον Παναθηναϊκό πριν 8 χρόνια… έγραψε ιστορία στην Τζοχόρ!

Ήταν Νοέμβριος του 2013. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα που ήταν στον Παναθηναϊκό για λίγους μήνες (ούτε καν χρόνο) αλλά πρόλαβε να αγαπηθεί λόγω του αγωνιστικού του στυλ, έφερε πρόταση 750.000 ευρώ απ’ την Μαλαισία! Απ’ την Τζοχόρ πιο συγκεκριμένα, η οποία του… έστρωνε λεφτά στο δρόμο του. Η πρόταση έγινε δεκτή. Ο Αργεντινός πήρε μεταγραφή για τη Μαλαισία…

Όλοι εκείνη την περίοδο θεωρούσαν πως πήγε απλά για να πάρει τα χρήματα και σε μερικούς μήνες είτε θα τελειώσει την καριέρα του, είτε θα τα παρατήσει επειδή δε θα αντέχει αυτό που θα συναντήσει στη Μαλαισία. Ένα Πρωτάθλημα άγνωστο για όλους…

Κι όμως. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έμεινε για χρόνια, «κρέμασε» τα παπούτσια του ως παίκτης της Τζοχόρ κι έγινε προπονητής της. Μέσα σε λίγα χρόνια, μάλιστα, έμεινε στην ιστορία της συγκεκριμένης ομάδας! Σε τέτοιο σημείο που το όνομά του δόθηκε σε εξέδρα του νέου της γηπέδου. Ένα εκπληκτικό δημιούργημα που εγκαινιάστηκε το 2019.

Ως ποδοσφαιριστής ο Φιγκερόα εγκατέλειψε την καριέρα του στο τέλος του 2015. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, όμως, επέστρεψε στη Μαλαισία. Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Τζοχόρ. Κι έκανε εξαιρετική δουλειά στην ομάδα της Ασίας.

Τρία σερί Πρωταθλήματα στο παλμαρέ του και τον πρίγκιπα να τον παρακαλά να παραμείνει! Όμως οικογενειακά ζητήματα τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Αργεντινή στα τέλη του 2020. Κατά συνέπεια η εκπληκτική του πορεία τελείωσε με δική του θέληση. Αν και στη Μαλαισία τον αγαπούν σαν… ποδοσφαιρικό Θεό!

Στο αντίο του, ο πρίγκιπας της περιοχής του Τζοχόρ, του απένειμε πλακέτα και ταυτόχρονα έδωσε το όνομά του σε μέρος της εξέδρας του επιβλητικού «Σουλτάν Ιμπραϊμ»! Ενός γηπέδου που κατασκευάστηκε το 2019, εγκαινιάστηκε με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και δίχως άλλο αποτελεί στολίδι για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Ο Φιγκερόα δάκρυσε απ’ τις εκδηλώσεις λατρείας και ξέρει πως η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτόν. Έναν άνθρωπο που έφυγε απ’ την Ελλάδα και θεωρήθηκε πως θα πάρει τα χρήματα για λίγους μήνες και τέλος. Αλλά τελικά έγινε κάτι ξεχωριστό και αισθάνθηκε ξεχωριστός στην Ασιατική χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν