ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Τα «κλειδιά» των Play Offs!

Super League: Τα «κλειδιά» των Play Offs!

Super LeagueΣημεία που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη του έξτρα Πρωταθλήματος που κρίνει πολλά!

Η πρώτη θέση έχει «κλειδώσει». Τα εισιτήρια για το Europa Conference League, είναι… ορθάνοιχτα. Τα Play Offs της Super League που αρχίζουν την Κυριακή, δεν είναι απλά κρίσιμα, αλλά… φωτιά! Ικανά να κρίνουν καριέρες σε ομάδες, ικανά να καθορίσουν πολιτικές ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ενδιάμεσα υπάρχουν οι αναμετρήσεις του Κυπέλλου που σαφώς είναι μια σημαντική λεπτομέρεια κι αυτό. Τα Play Offs σε επίπεδο προγράμματος είναι ξεκάθαρα μετά την κλήρωση που έγινε. Όλοι θα παίξουν με όλους όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως υπάρχουν στοιχεία «κλειδιά» σε αυτή την έξτρα διαδικασία που θα καθορίσουν τις τύχες και τους στόχους των ομάδων!

Πάμε να δούμε ορισμένα σημείο «κλειδιά»:

*Βασικός ρυθμιστής της διαδικασίας, θα είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» το μόνο κίνητρο που έχουν, είναι να πάρουν και μαθηματικά το Πρωτάθλημα και πότε θα το καταφέρουν αυτό. Ως μια πρώτη εικόνα, είναι «κλειδί» το τι θα γίνει την 1η και την τελευταία αγωνιστική των Play Offs. Σε αυτό το επίπεδο Άρης και Παναθηναϊκός μοιάζουν να είναι οι… τυχεροί. Οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν τους Πειραιώτες λίγες μέρες μετά το ταξίδι τους στο Λονδίνο και το ματς με την Άρσεναλ, άρα οι πιθανότητές τους να κάνουν την έκπληξη σαφώς και αυξάνονται. Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον ΟΣΦΠ τελευταία αγωνιστική. Αν ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, τότε σε έξι μέρες θα παίζει για το τρόπαιο με ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ! Συν τοις άλλοις, βαθμολογικό κίνητρο τότε δε θα έχει δεδομένα. Φυσικά και υπάρχει το γόητρο που παίζει τεράστιο ρόλο σε ματς αιωνίων, αλλά το κίνητρο σαφώς και θα είναι με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα σκέφτονται τον τελικό αν περάσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα.

*Το Κύπελλο είναι καθοριστικό και για τις άλλες δύο ομάδες που μετέχουν στα Play Offs και έχουν να κυνηγήσουν Ευρώπη (εκτός αν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ κατακτήσουν το Κύπελλο, αλλά αυτό δε θα το ξέρουν πριν την ολοκλήρωση του έξτρα Πρωταθλήματος). Υπάρχουν τέσσερις καθοριστικές αγωνιστικές, πριν ή μετά τις αναμετρήσεις για τα ημιτελικά του Κυπέλλου! Πριν την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους «δικέφαλους», υπάρχουν τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ενώ αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ πάει στην Τρίπολη (έχει τρία σερί εκτός έδρας) και η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Όσο για τη ρεβάνς των ημιτελικών στην Τούμπα, πριν το παιχνίδι εκείνο ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ θα παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Μετά το ματς που θα καθορίσει το ποιος θα προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, οι «δικέφαλοι» θα αναμετρηθούν ξανά, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ!

*Έχει τεράστια σημασία το πότε θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός το Πρωτάθλημα και μαθηματικά. Γιατί είναι απόλυτα λογικό το επιβαρυμένο σε επίπεδο κόπωσης ρόστερ των «ερυθρόλευκων», να πάρει… ανάσες απ’ τον Μαρτίνς αν τελειώσει και τυπικά ο βασικός στόχος. Συν το κίνητρο που πάντα παίζει τεράστιο ρόλο στις αναμετρήσεις. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν, είναι πώς θα παρουσιαστούν οι Πειραιώτες μόλις κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

*Οι τραυματισμοί σε όλες τις ομάδες των Play Offs, είναι πολλοί. Σε μια σεζόν περίεργη και κοπιαστική, τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά. Κάθε απουσία θα είναι καθοριστική πλέον, γιατί οι ποιοτικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν στόχους, δεν είναι μεγάλες. Άρα αν σε κάποιο κρίσιμο ματς αφαιρεθεί ένα σημαντικό «κομμάτι» κάποιας ομάδας, αλλάζουν οι ισορροπίες!

*Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ τελευταία αγωνιστική, κατόρθωσε να είναι… ζωντανός στα Play Offs. Είναι, όμως, 6 βαθμούς πίσω απ’ τον Άρη, 3 απ’ την ΑΕΚ και 2 απ’ τον ΠΑΟΚ. Η κλήρωση τον στέλνει στην Τρίπολη 1η αγωνιστική. Αν εκεί νικήσει το «τριφύλλι», τότε αυτόματα οι ελπίδες του εκτοξεύονται. Κι αυτό γιατί θα βγει κερδισμένο σε κάθε περίπτωση με το αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ενώ θα περιμένει και το Ολυμπιακός-Άρης, θέλοντας νίκη των Πειραιωτών! Απ’ την άλλη, αν ο Παναθηναϊκός δε νικήσει, τότε αυτόματα θα ψάχνουν την υπέρβαση από πολύ νωρίς…

*Με την ΑΕΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχοντας μία νίκη πίσω της τον Παναθηναϊκό και στο -1 τον ΠΑΟΚ, η Ένωση αρχίζει τη διαδικασία με τρία πολύ δύσκολα ματς. Στην Τούμπα, εντός με Ολυμπιακό και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη! Το κλειδί για την ΑΕΚ είναι να μην την… πάρει από κάτω σε αυτό το διάστημα. Αν είναι εντός στις θέσεις Ευρώπης μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, τότε δύσκολα θα… πάθει ζημιά.

*Η ομάδα που όλοι έχουν ως… σίγουρους βαθμούς, είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Κι αυτό γιατί η ιστορία έχει δείξει πως ανάλογου τύπου ομάδες, συνήθως… ξεφουσκώνουν στο έξτρα Πρωτάθλημα. «Κλειδί» για τη συνολική κατάληξη των Play Offs, είναι η αντίδραση του Αστέρα Τρίπολης. Αν η έλλειψη άγχους φέρει κάποιου είδους αδιαφορία, τότε απλά θα υπάρχει στο θεσμό η ομάδα της Αρκαδίας. Γι’ αυτό και όποιος αντιμετωπίσει τον Αστέρα στα πρώτα ματς, είναι άτυχος. Η λογική λέει πως σε αυτά τα παιχνίδι οι Τριπολιτσιώτες θα χάσουν τις όποιες πιθανότητές τους για κάτι καλύτερο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Το αναλυτικό πρόγραμμα των Play Off – Μέρες και ώρες (photos)