ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: «Χαμός» για το Champions League – To σενάριο που... μπερδεύει την κατάσταση

Premier League Πρεμιερ Λιγκ

Premier League: Μεγάλη μάχη γίνεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πιθανό να εξασφαλίσει σήμερα (2/5) και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο η μάχη για την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αναμένεται να κρατήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της Premier League τα πάντα είναι ανοικτά, καθώς έξι ομάδες παλεύουν για δύο θέσεις. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει σενάριο που θέλει την τέταρτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας να μένει εκτός από το Champions League.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, ο μέγιστος αριθμός συλλόγων από την ίδια χώρα που μπορούν να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση, είναι πέντε. Παράλληλα, ο νικητής του CL, αλλά και του Europa League, εξασφαλίζουν μία θέση την επόμενη σεζόν.

Να θυμίσουμε ότι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, βρίσκονται στα ημιτελικά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση.

Με δεδομένο ότι ομάδες του Μάντσεστερ θα συνθέσουν λογικά την πρώτη διάδα στο πρωτάθλημα, εάν η Τσέλσι κατακτήσει το Champions League κι η Άρσεναλ το Europa League, τότε αυτόματα θα εξασφαλίσουν θέση τους στην κορυφαία διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό θα σημαίνει αυτομάτως, πως το πέμπτο και τελευταίο «εισιτήριο» για το νέο Champions League θα πάρει η ομάδα που θα καταταγεί στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας, με την τέταρτη της βαθμολογίας να... υποβιβάζεται στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.