ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Ένα ημίχρονο έφτασε στους «ερυθρόλευκους» (video+photos)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Intime

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο ντέρμπι του άδειου «Γ. Καραϊσκάκης» κι ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Super League.

Η εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο έφτασε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε κορυφαίο τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός από τη Γουινέα πέτυχε το πρώτο τέρμα κι έδωσε την ασίστ στο δεύτερο.

Η ομάδα του Πειραιά εκμεταλλεύτηκε τα πολλά ζητήματα που είχε ο ΠΑΟΚ στην άμυνα, με τον Εσίτι να τον πληγώνει στο πρώτο 45λεπτο. Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το δοκάρι του Αγκιμπού δεν μπόρεσαν να δείξουν τη ίδια ένταση, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα κι οι αλλαγές του Λουτσέσκου βοήθησαν ώστε να έχουν «φρέσκιες» ιδέες. Μολονότι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ μείωσε κι έκανε ντέρμπι τα τελευταία λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε και πήρε σπουδαία νίκη, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.

Super League
Οι σκόρερ του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά το πρώτο 20λεπτό που δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση, η πρόθεση του Ολυμπιακού να πιέσει τον Εσίτι έβγαλε αποτέλεσμα και στην πρώτη καλή στιγμή του άνοιξε το σκορ. Ο Ρέαμπτσιουκ κέρδισε την μπάλα από τον Νιγηριανό κι έδωσε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έφτασε μέχρι τη γραμμή της περιοχής και με πλασέ (αφού η μπάλα κόντραρε και στον Βαρέλα) νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 στο 22ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με ξεκάθαρη προσέγγιση από δεξιά, με τους Ροντρίγκες και Λαλά να ταλαιπωρούν τους αντιπάλους τους. Μάλιστα, ο πρώτος θα μπορούσε να είχε δώσει και την πρώτη του ασίστ στο 30', αλλά το σουτ του Ελ Αραμπί έδιωξαν ο Πασχαλάκης και το οριζόντιο δοκάρι, το οποίο «έξυσε» η κεφαλιά που έκανε στην επαναφορά ο Μαροκινός. Τελικά, το 2-0 ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο Αγκιμπού Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που είχε προς την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μασούρα, ο οποίος πρόλαβε τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αλλά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση κι έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 36', με το σουτ του Σβαμπ να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Μετά την ανάπαυλα και μην έχοντας άλλη επιλογή, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Ολυμπιακό. Στο 51', ο Αγκιμπου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Μετά τα τρία δοκάρια των γηπεδούχων, ήταν η σειρά του «Δικεφάλου του Βορρά» να έχει και το δικό του, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε κοντρόλ και σούταρε, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Γενικότερα, οι παίκτες του Λουτσέσκου κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν σε ροή αγώνα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο δεύτερο μέρος την ίδια ένταση στην επίθεση κι όσο κυλούσε το παιχνίδι επικεντρώθηκαν στο πως θα κρατήσουν το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τη συγκεκριμένη στάση και μείωσε με τον Μουργκ στο 81ο λεπτό, αναγκάζοντας τους παίκτες του Μαρτίνς να οπισθοχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Ο Ολυμπιακός, πάντως, κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του και να πάρει τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για χέρι σε μια φάση στις καθυστερήσεις, ωστόσο το VAR δεν θεώρησε ότι υπήρχε κάποια παράβαση.

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτέκιν (Γερμανία)
Κίτρινες: Ελ Αραμπί - Σίντκλεϊ, Μπίσεσβαρ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (70΄ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ροντρίγκες (46΄ Ονιεκούρου), Α. Καμαρά (83΄ Κούντε), Μασούρας (83΄ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (59΄ Τικίνιο)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (60΄ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι (46΄ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (59΄ Μιτρίτσα - 79΄ Μουργκ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59΄ Σβιντέρσκι)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας: Το «πειραγμένο» προφίλ στο FB και το προφητικό βίντεο

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Σε ποιες περιοχές θα βρέχει όλη την εβδομάδα

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor