ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία: Σκληρή στάση από το Υπουργείο Υγείας – «Δεν θα αγωνιστούν ξανά οι ανεμβολίαστοι αθλητές»

Serie A
AP Images

Ιταλία: Τη διχαστική απόφαση να… αποβάλει όλους τους ανεμβολίαστους αθλητές από τα γήπεδα επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νομοθεσία, η οποία θα απαγορεύει την είσοδο στους αθλητικούς χώρους σε όσους αθλητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό, Punto Nuovo, είπε: «Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά αυτήν τη σεζόν. Η πανδημία είναι μια πολύ δυναμική περίσταση και δεν μπορούμε να αντέξουμε τη σπατάλη όλων των θυσιών που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Πήραμε μια σαφή γραμμή με αυτόν το διαχωρισμό όσων έχουν εμβολιαστεί και όσων έχουν αποφασίσει κατά του εμβολιασμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οκτώ στα δέκα κρεβάτια των ΜΕΘ καταλαμβάνονται από ανεμβολίαστους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν το μέτρο περιλαμβάνει και τους αθλητές που θα έρθουν από το εξωτερικό ή μόνο τους γηγενείς.

Από εκεί και πέρα, τα νέα μέτρα για τα γήπεδα που θα έχουν ισχύ από τις 6 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν μείωση της προσέλευσης του κόσμου από 75% στο 50%, την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αλλά κυρίως την είσοδο μόνο εμβολιασμένων φιλάθλων. Μέχρι σήμερα στα γήπεδα μπορούσαν να μπουν και φίλαθλοι που είχαν αρνητικό τεστ έως και 48 ώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος από τις 35.580 μολύνσεις - 72 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 636 διασωληνωμένοι

Τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο: 30χρονη μητέρα δυο παιδιών απαγχονίστηκε στο σπίτι της

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)