ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκριση στην παράταση για τη Μίλαν – Όλα τα γκολ από Carabao Cup, Coppa Italia και Supercopa

Μίλαν
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Carabao Cup, Coppa Italia και Supercopa 

Η Μίλαν «ζορίστηκε» κόντρα στην Τζένοα, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της στην παράταση με 3-1 (1-1κ.α.) και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο αιφνιδίασε και προηγήθηκε μόλις στο 17ο λεπτό. Οι «ροσονέρι» άρχισαν μια μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά χρειάστηκε να φτάσουν στο 74ο λεπτό για να… σώζουν την παρτίσα με τον Ζιρού, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα μισάωρο ένα πολύ όμορφο γκολ του Λεάο στο 102’ άλλαξε ουσιαστικά τα δεδομένα, με τον Σελεμάκερς στο 112’ να «σφραγίζει» την πρόκριση της Μίλαν.

Η Φιορεντίνα θύμισε την εντυπωσιακή ομάδα του παρελθόντος κι επικράτησε στην παράταση 5-2 (2-2κ.α.) στην έδρα της Νάπολι, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Coppa Italia. Σε ένα ματς που είχε τρεις κόκκινες, οι «παρτενοπέι» των εννιά παικτών ισοφάρισαν με τον Πετάνια στο 90+5’ σε 2-2, στέλοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα μισάωρο, όμως, οι «βιόλα» έκαναν ό,τι ήθελαν και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση.

ΑΓΓΛΙΑ

Στη «λευκή» ισοπαλία έμεινε η πρώτη αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ για την ημιτελική φάση του Carabao Cup. Οι «κανονιέρηδες», πάντως, είναι αυτοί που νιώθουν «νικητές», καθώς έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 24ο λεπτό του αγώνα! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έκανε εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, κάπως έτσι μολονότι οι παίκτες του Κλοπ είχαν την κατοχή και τις τελικές, μόνο εξ αυτών πήγε προς την εστία. Η πρόκριση στον τελικό, όπου περιμένει η Τσέλσι, θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη (20/1) στο Emirates Stadium.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Μπιλμπάο νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Supercopa που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία. Οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν στον τελικό της Κυριακής (16/1) τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία λύγισε στην παράταση την Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό.

Η ομάδα του Μαρθελίνο βρέθηκε πίσω στο σκόρ στο 62ο λεπτό μετά το αυτογκόλ του τερματοφύλακα Σιμόν, ωστόσο είχε υποδειγματική αντίδραση. Αρχικά με τον Άλβαρεζ στο 77’ και στη συνέχεια με τον Νίκο Ουίλιαμς στο 81’ βρήκε δίχτυα και γύρισε… τούμπα το ματς. Οι πρωταθλητές Ισπανίας τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χιμένες στις καθυστερήσεις.

CARABAO CUP - Ημιτελικά

Τετάρτη (12/1)

Τότεναμ - Τσέλσι 0-1 (0-2 ο πρώτος αγώνας)

Πέμπτη (13/1)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0 (20/01 η ρεβάνς)

SUPERCOPA

Τετάρτη (12/1)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 παρ. (κ.α. 2-2)

Πέμπτη (13/1)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2

Κυριακή (16/1)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο (20:30)

COPPA ITALIA - Φάση των «16»

Τετάρτη (12/1)

Αταλάντα-Βενέτσια 2-0

Πέμπτη (13/1)

Νάπολι-Φιορεντίνα 2-5 παρ. (2-2 κ.α.)

Μίλαν-Τζένοα 3-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Τρίτη (18/1)

Λάτσιο-Ουντινέζε (18:30)

Γιουβέντους-Σαμπντόρια (22:00)

Τετάρτη (19/1)

Σασουόλο-Κάλιαρι (18:30)

Ίντερ-Έμπολι (22:00)

Πέμπτη (20/1)

Ρόμα-Λέτσε (22:00)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Αταλάντα - Φιορεντίνα

Μίλαν - Λάτσιο ή Ουντινέζε

Γιουβέντους ή Σαμπντόρια - Σασουόλο ή Κάλιαρι

Ίντερ ή Έμπολι - Ρόμα ή Λέτσε

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες οργής: Φυσιοθεραπευτής χτυπά με κλωτσιές 10χρονο ΑμεΑ μέσα σε ιδιωτικό κέντρο

Τραγωδία στην Παραλιακή: Νεκρός άνδρας σε φρικτό τροχαίο με Ferrari

Κακοκαιρία Διομήδης: Νεκρή εντοπίστηκε η 24χρονη που αγνοούνταν στις Σέρρες