ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με τρένο κι αμάξια η διαφυγή των ξένων παικτών – Συγκλονιστικά βίντεο (vids)

Πόλεμος στην Ουκρανία
IG: @marlonsantos_ms4

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αυτοκίνητα και τρένα κατάφεραν να διαφύγουν από το Κίεβο οι ξένοι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και της Ντιναμό.

Οι παίκτες είχαν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο της ουκρανικής πρωτεύουσας, μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Οι Βραζιλιάνοι των δύο ομάδων βρέθηκαν σε καταφύγιο ως πρόσφυγες κι έκαναν εκκλήσεις στην πρεσβεία της πατρίδας τους. Τελικά, κατάφεραν να επιβιβαστούν σε ένα από τα τρία τρένα που αναχώρησαν από το Κίεβο με προορισμό την πόλη Τσερνίβτσι κι από εκεί θα έπαιρναν νέο τρένο για να φύγουν για τη γειτονική Ρουμανία, απ’ όπου θα ταξίδευαν αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Μολονότι αρχικά ήταν διστακτικοί τελικά αποφάσισαν να κάνουν τη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων για να φτάσουν στον σταθμό, καθώς το φαγητό ήταν λίγο και τα προβλήματα πολλά. Η απόσταση καλύφθηκε οδικώς, με τη σύζυγο του αμυντικού της Σαχτάρ, Μάρλον, Μαρία Σόουζα να καταγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές με το κινητό της.

Ο προπονητής Πάουλο Φονσέκα, ο οποίος είχε αποκλειστεί, μαζί με τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ διέφυγαν με τη σειρά τους από το Κίεβο, με αυτοκίνητο της πρεσβείας της χώρας τους. Συγκεκριμένα, δύο οχήματα που είχαν από 15 θέσεις έκαναν τον γύρο της πόλης για να τους μαζέψουν όλους και στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Ρουμανία.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο που κατέγραψε η Μαρία Σόουζα, ούσα φοβισμένη και με δάκρυα στα μάτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δραματική έκκληση των ξένων παικτών – «Βοηθήστε μας να φύγουμε»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκλεισμένος ο Φονσέκα – «Προσεύχομαι να μην πέσει βόμβα πάνω μας»