ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: H FIFA αποβάλει τη Ρωσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Πόλεμος στην Ουκρανία: H FIFA αποβάλει τη Ρωσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε να αποκλείσει τη Ρωσία από το Μουντιάλ του 2022, το οποίο θα γίνει στο Κατάρ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να αποκλείσει τους Ρώσους από τις διεθνείς διοργανώσεις, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα γίνονται γνωστά, η FIFA προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα την απαγόρευση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ, μέσω των playoffs.

Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία θα φιλοξενούσε ένα από τα Final-4 που θα έδιναν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού, αλλά όχι μόνο δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά όπως φαίνεται δεν θα έχει τη δυνατότητα ούτε να διεκδικήσει την παρουσία της στην τελική φάση ως «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας».

Τις προηγούμενες ημέρες, άλλωστε, μία – μία οι χώρες ξεκαθάριζαν ότι δεν σκοπεύουν να αγωνιστούν κόντρα στη Ρωσία, όπως έπραξε η Πολωνία. Οι δύο χώρες ήταν προγραμματισμένο να αναμετρηθούν στις 24 Μαρτίου στον πρώτο ημιτελικό, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν η Σουηδία με την Τσεχία. Σε περίπτωση που οι Ρώσοι αποκλειστούν, τότε, οι Πολωνοί θα περάσουν απευθείας στον τελικό της 29ης Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΔΟΕ πρότεινε τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA «σβήνει» τη Ρωσία – Χωρίς εθνικό ύμνο και σημαία στους αγώνες