ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να διοργανώσει Euro το 2028 ή το 2032

Euro Ρωσία
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες, ωστόσο η ίδια δεν δείχνει να επηρεάζεται και στοχεύει στην ανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας και των συλλόγων από τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA.

Η Ρωσία έχασε έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της δεν το δείχνει να επηρεάζεται.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό η χώρα εκδήλωσε την επιθυμία της να φιλοξενήσει την τελική φάση του Euro, είτε το 2028, είτε το 2032. Στην πρώτη περίπτωση, η Μεγάλη Βρετανία κι η Ιρλανδία δείχνουν το ακλόνητο φαβορί για την ανάληψη, αφού η υποψηφιότητα τους δεν έχει αντίπαλο. Η UEFA θα κάνει γνωστό το αποτέλεσμα στις 7 Απριλίου.

Όσο για το Euro 2032, οι Ρώσοι εμφανίζονται έτοιμοι να κοντράρουν την Ιταλία, η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης, Ρούστεμ Σαϊμάνοφ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφερε: «Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο. Η ζωή συνεχίζεται, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε κάποια από αυτές τις δύο διοργανώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οριστικά εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία

Η FIFA ανοίγει «ειδικό παράθυρο» για παίκτες-προπονητές που έχουν εγκλωβιστεί σε Ρωσία και Ουκρανία