ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Ο Μπενζεμά οδηγεί τη Ρεάλ στην κούπα, νέο θαύμα από Βιγιαρεάλ – Τα highlights

Champions League
AP Images

Champions League: Ο Καρίμ Μπενζεμά αρνήθηκε στην Τσέλσι μια τεράστια ανατροπή, ενώ η Βιγιαρέαλ έκανε ξανά το θαύμα της, αποκλείοντας την Μπάγερν Μονάχου και μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκαν στους «4» της διοργάνωσης.

Οι δύο ισπανικές ομάδες έγιναν οι πρώτες που «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, σε μια συγκλονιστική βραδιά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε στην παράταση 2-3 (1-3κ.α.) από την Τσέλσι, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη (3-1) στο Λονδίνο πήρε την πρόκριση. Τη διαφορά έκανε το γκολ που πέτυχε ο Καρίμ Μπενζεμά στο έξτρα μισάωρο, φτάνοντας τα 12 στη διοργάνωση. Ο Γάλλος στράικερ έχει περισσότερα τέρματα φέτος, απ’ όσα έχουν πετύχει μαζί οι Κριστιάνο Ρονάλντο (6) και Λιονέλ Μέσι (5).

Οι «μπλε» με καρδιά πρωταθλητών κυριάρχησε στον αγώνα, σκόραρε τέσσερα τέρματα (εκείνο του Αλόνσο δεν μέτρησε μετά την παρέμβαση του VAR) κι έφτασαν πολύ κοντά σε μια ιστορική ανατροπή. Το γκολ του Ροντρίγκο έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί που «μίλησε» ο εκπληκτικός φέτος Μπενζεμά, ο οποίος οδηγεί τη Ρεάλ στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η Βιγιαρεάλ πέτυχε τεράστια πρόκριση, καθώς έμεινε όρθια (1-1) στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και θα βρεθεί για δεύτερη φορά την ιστορία της στα ημιτελικά. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς θα βρεθεί για έκτη φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα, θα το πράξει, έχοντας «τορπιλίσει» τα όνειρα για κατάκτηση του τροπαίου ενός ακόμη φαβορί.

Μετά τη Γιουβέντους, το «κίτρινο υποβρύχιο» αφήνει εκτός και την Μπάγερν Μονάχου. Η ισπανική ομάδα, η οποία θα μπορούσε να είχε νικήσει με μεγαλύτερο σκορ από το 1-0 στον πρώτο αγώνα, βρήκε απάντηση στο τέρμα του Λεβαντόφσκι, λίγο πριν το φινάλε.

Η «χρυσή» αλλαγή του Έμερι, Σάμουελ Τσουκουέζε ολοκλήρωσε υποδειγματικά μια εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων κι ισοφάρισε στο 88ο λεπτό. Η Βιγιαρέαλ «σφράγισε» έτσι την παρουσία της στους «4» του Champions League, κάτι που είχε πράξει και το 2006!

Τα highlights των «8» του Champions League

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη (12/4)

Μπάγερν Μονάχου - Βιγιαρεάλ 1-1 (52’ Λεβαντόφσκι - 88' Τσουκουέζε)

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3 παρ. (1-3κ.α.) (80' Ροντρίγκο, 96’ Μπενζεμά - 15' Μάουντ, 51’ Ρούντιγκερ, 75' Βέρνερ)

Τετάρτη (13/4)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Λίβερπουλ - Μπενφίκα (22:00)

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη (6/4)

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (40' Χάβερτζ - 21', 24', 46' Μπενζεμά)

Βιγιαρεάλ - Μπάγερν Μονάχου 1-0 (8' Ντανζουμά)

Τρίτη (5/4)

Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (70' Ντε Μπρόινε)

Μπενφίκα - Λίβερπουλ 1-3 (49' Νούνιες - 17' Κονατέ, 34' Μανέ, 87' Ντιάζ)

Οι ημιτελικοί (26 και 27/4 - 3 και 4/5)

Νικήτρια Μάντσεστερ Σίτι-Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης

Νικήτρια Μπενφίκα-Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ

*Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο «Σταντ Ντε Φρανς», στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση «επανάσταση» στο Champions League - Ο τελικός να γίνει Super Bowl