ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1: «Έσβησε» το όνειρο, κέρδισε το χειροκρότημα! – Δείτε τα highlights

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ
Intime

Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 0-1 από τη Μαρσέιγ στην Τούμπα κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις πολύ καλές στιγμές που είχε κι οι Φωκαείς με την ποιότητά τους, πήραν την πρόκριση με δύο νίκες.

Το χειροκρότημα του κόσμου, που γέμισε την Τούμπα, στο φινάλε δείχνει την προσπάθεια που κατέβαλε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ουσιαστικά πλήρωσε ένα λάθος. Από την άλλη, η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα της, αλλά και το γεγονός ότι είχε σε τρομερή κατάσταση τον Στιβ Μανταντά, ο οποίος ήταν ανίκητος.

Το όνειρο «έσβησε» για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος, όμως, είπε «αντίο» με ψηλά το κεφάλι σε ένα πολύ όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι, μαζεύοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς για την Ελλάδα.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ

Η «φλεγόμενη» Τούμπα έδωσε μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο του ματς κι έχασε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσιγγάρα, Άκπομ και Κρέσπο. Γενικότερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε ότι δεν «φοβάται» τους φιλοξενούμενους, αλλά ένα λάθος του Κρέσπο τον έβαλε σε μειονεκτική θέση.

Η Μαρσέιγ βρήκε χωρίς ισορροπία τους γηπεδούχους κι άνοιξε το σκορ με τον Παγιέ στο 34ο λεπτό. Ακόμα και μετά το 0-1, πάντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να συνέλθει γρήγορα και να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές ήταν 10-2 υπέρ του στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όπου το «μηδέν» στην επίθεση, χωρίς αμφιβολία, τον αδικούσε.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπόρεσε να μπει εξίσου δυνατά μετά την ανάπαυλα και κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα από τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να περιορίσουν τους παίκτες του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος έβαλε τον Μιτρίτσα στη θέση του Τσιγγάρα σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις μέσα από την ταχύτητα του, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει με τον ρυθμό που έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όπου η ελληνική ομάδα άσκησε μεγάλη πίεση, αλλά δεν μπόρεσε να τον εκπληκτικό Μανταντά! Ο Γάλλος έδιωξε στην αριστερή γωνία του το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 70’, ενώ στο 83ο λεπτό ο Τσόλακ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να βάλει «φωτιά» στο ματς. Η άμυνα της Μαρσέιγ έκανε λάθος κι ο Κροάτης επιθετικός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
Κίτρινες: Αουγκούστο, Σβαμπ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68΄ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (58΄ Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς (77΄ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (77΄ Σβαμπ), Άκπομ (68΄ Τσόλακ).
Μαρσέιγ (Χόρχε Ντέσιο): Μανταντά, Ρονζιέρ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέδρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκουέιγ, Αρίτ, Παγιέ (88΄ Κολάσινατς), Μπακαμπού (72΄ Ουντέρ).

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Η Φέγενορντ έκανε το χατίρι στην Ελλάδα! - Τα γκολ σε Europa League και Europa Conference League