ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μ. – Άιντραχτ Φρ. 2-0: Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η «βασίλισσα», έγραψε ιστορία ο Μπενζεμά!

Ρεάλ Μαδρίτης Real Madrid
AP Photo/Antonio Calanni

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Οι Μαδριλένοι επικράτησαν 2-0 της κατόχου του Europa League στο Ελσίνκι και πανηγύρισαν το πέμπτο Super Cup Ευρώπης της ιστορίας τους, έχοντας πρωταγωνιστή και πάλι τον Καρίμ Μπενζεμά.

Στους τελικούς παίζουν δύο ομάδες και στο τέλος κερδίζει πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο για 17η φορά στους τελευταίους 19 τελικούς που έχει παίξει!

Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
Οι σκόρερ του τελικού του Super Cup Ευρώπηςuefa.com

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τη νέα σεζόν, με τον τρόπο που τελείωσε την προηγούμενη. Με την κατάκτηση ενός τίτλου, ο οποίος είναι ο 98ος της ιστορίας, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στον κόσμο.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων, μετά από 62 χρόνια, η Άιντραχτ ήταν ανταγωνιστική και για μεγάλο διάστημα κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο της, αλλά η Ρεάλ ήταν η… γνωστή Ρεάλ. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκαν κυνικοί, έπαιξαν όσο χρειάστηκε κι έφτασαν στο πέμπτο ευρωπαϊκό Super Cup (πρώτο μετά το 2017), πιάνοντας στην κορυφή τις Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

Ο Μπενζεμά ξεπέρασε τον Ραούλ!

Ο Καρίμ Μπενζεμά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδα του, με το οποίο έφτασε τα 324 κι έμεινε μόνος δεύτερος στην ιστορική λίστα των Μαδριλένων, ξεπερνώντας τον Ραούλ!

Τα σπουδαία επιτεύγματα του Γάλλου επιθετικού δεν σταματούν εδώ, καθώς έφτασε τους 23 τίτλους με τη «βασίλισσα» κι ισοφάρισε τον θρυλικό, Πάκο Χέντο. Ιστορία έγραψε κι ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία με τέσσερα Super Cup Ευρώπης.

Γήπεδο: «Helsinki Olympic Stadium»
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Τα γκολ: 37' Αλάμπα, 65' Μπενζεμά
Κίτρινες: /Αλάριο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85’ Ρούντιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (67’ Ροντρίγο), Καζεμίρο, Κρόος (85’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76’ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ (85’ Θεμπάγιος).
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ (70’ Αλάριο), Τούτα, Εντιγκά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε (58’ Γκέτσε), Λενζ, Καμάντα, Μπόρε, Λίντστρομ (58’ Κολό Μουανί).

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΡΕΑΛ Μ. - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Σχετικές ειδήσεις