ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατάταξη UEFA: Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κρίνει το μέλλον!

Ολυμπιακός UEFA
Intime News

Κατάταξη UEFA: Ο Ολυμπιακός είναι από την Πέμπτη (11/8) το βράδυ ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.

Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο Άρης έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή κόντρα σε Σλάβια Πράγας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, μολονότι «τρόμαξε» κατάφερε να αποκλείσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και προκρίθηκε στα playoffs του Europa League, όπου θα παίξει με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν μόλις η τρίτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να προκριθεί στα πέναλτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είχε προηγηθεί η ΑΕΚ (κόντρα στην ΚΠΡ το 1977) κι ο Αστέρας Τρίπολης (κόντρα στην Ίντερ Μπακού το 2012).

Η ομάδα του Πειραιά είναι, πλέον, η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας κι πορεία της από εδώ και πέρα θα κρίνει που θα βρεθεί η χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Η χώρα μας ανέβηκε μεν στη 16η θέση, προσπερνώντας την Τσεχία, αλλά βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση, όσον αφορά στη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τσέχοι συνεχίζουν με δύο ομάδες, ενώ οι Δανοί που είναι στη 18η θέση έχουν ακόμα τέσσερις. Εν κατακλείδι, είναι ορατός ο κίνδυνος η Ελλάδα να πέσει δύο θέσεις!

Σε περίπτωση που η χώρα μας βρεθεί 18η, τότε, ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δεύτερος, τρίτος κι ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League.

Τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη (4/8)

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0 (45+2' Σραντζ, 56’ Ουσόρ)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0 (29' Γιοβάνοβιτς, 84' Ζάχαβι)

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1 (86' Ελ Αραμπί - 63' Γκριν)

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη (11/8)

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1 (58' Σπόραρ - 90+5' Γιουρέτσκα)

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 ( 60' Γκρέι πεν., 81' Ντουκουρέ - 74' Ζάχαβι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (3-4πεν.) (90+4’ Σάπονιτς, Γκριν 108 – 54’ Ζινκερνάγκελ, 101’ Μ. Καμαρά)

Σχετικές ειδήσεις