ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά διαδέχεται τον Λιονέλ Μέσι!

Καρίμ Μπενζεμά
AP Photo/Bernat Armangue

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά μοιάζει ο «σίγουρος» νικητής κι αυτός που θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι, στην αποψινή εκδήλωση του Παρισιού - Φήμες ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα του παραδώσει το βραβείο. 

Μετά από δύο σερί «στέψεις» (βλ. 2019, 2021) και το… κενό του 2020, ο Αργεντινός «σταρ» δεν βρίσκεται μεταξύ των 30 υποψηφίων, για πρώτη φορά μετά το 2016.

Ο Καρίμ Μπενζέμα, μετά τα απίστευτα κατορθώματά του, μοιάζει να είναι ο «σίγουρος» νικητής. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, θα γίνει ο πρώτος Γάλλος που κερδίζει τη «Χρυσή Μπάλα», μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998.

Στο γκαλά που θα διεξαχθεί απόψε (17/10) στις 21:30 (Novasports Prime) στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι θα απονεμηθούν συνολικά επτά τρόπαια. Εκτός από τη «Χρυσή Μπάλα» στους άνδρες, θα δοθεί κι η αντίστοιχη στις γυναίκες, ενώ θα δοθούν το τρόπαιο «Κοπά» για τον καλύτερο νεαρό παίκτη, το τρόπαιο «Γιασίν» για τον καλύτερο τερματοφύλακα, το τρόπαιο «Γκερντ Μίλερ» για τον καλύτερο σκόρερ και το έπαθλο για τον σύλλογο της χρονιάς. Επίσης, θα απονεμηθεί το «Βραβείο Σόκρατες» ("Prix Socrates") ως φόρος τιμής στον διάσημο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος απεβίωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

Ο «ιδιαίτερος» ρόλος του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των 30 υποψήφιων, αναμένεται να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», μάλιστα, θα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην τελετή, αφού φέρεται να είναι εκείνος που θα παραδώσει τη «Χρυσή Μπάλα» στον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίθετα, ο Κιλιάν Εμπαπέ εμφανίζεται ενοχλημένος με το «France Football» και σκέφτεται να μην παραστεί στην τελετή.

Οι νέοι κανονισμοί που θα αναδείξουν τον νικητή

Στη φετινή ανάδειξη του νικητή υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση στο βραβείο που απονέμεται από το διάσημο «France Football» από το 1956. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση θα γίνεται ανά σεζόν (για την αγωνιστική περίοδο 2021-22) και όχι ανά έτος, ενώ θα είναι μειωμένος ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα μπορούν να ψηφίσουν. Επίσης, το διάσημο γαλλικό περιοδικό θέλει τα κριτήρια της «ατομικής απόδοσης» να βαραίνουν περισσότερο από τα συλλογικά αποτελέσματα και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Θα υπάρχουν 100 δημοσιογράφοι που θα επιλέξουν τον νικητή της «Χρυσής Μπάλας», ένας για κάθε χώρα, σε σύγκριση με τους 170 που υπήρχαν μέχρι την τελευταία «έκδοση», και θα εκπροσωπήσουν τα έθνη με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της FIFA.

  1. Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης)
  2. Ραφαέλ Λεάο (Μίλαν)
  3. Κρίστοφερ Ενκουνκού (Λειψία)
  4. Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)
  5. Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)
  6. Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ)
  7. Βινίσιους (Ρεάλ)
  8. Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)
  9. Λουίς Ντίας (Λίβερπουλ)
  10. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπαρτσελόνα)
  11. Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι)
  12. Κασεμίρο (Ρεάλ)
  13. Χέουνγκ-μιν Σον (Τότεναμ)
  14. Φαμπίνιο (Λίβερπουλ)
  15. Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης)
  16. Μάικ Μενιάν (Μίλαν)
  17. Χάρι Κέιν (Τότεναμ)
  18. Ντάργουιν Νούνιες (Λίβερπουλ)
  19. Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι)
  20. Σαντιό Μανέ (Μπάγερν)
  21. Σεμπαστιάν Αλέ (Ντόρτμουντ)
  22. Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
  23. Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης)
  24. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)
  25. Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)
  26. Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)
  27. Ντούσαν Βλάχοβιτς (Γιουβέντους)
  28. Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι)
  29. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)
  30. Βέρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Σχετικές ειδήσεις