ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Στους δρόμους της Αργεντινής για να γίνει ο Μέσι… Μαραντόνα

Μουντιάλ 2022: Στους δρόμους της Αργεντινής για να γίνει ο Μέσι… Μαραντόνα

Αστείρευτη δίψα και πάθος για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από τον λαό της Αργεντινής. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άιρες μετά το 3-0 της παρέας του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θέλει να φτάσει – και να ξεπεράσει – τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η Αργεντινή κλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (13/12), να αντιμετωπίσει την Κροατία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ. Η «Αλμπισελέστε» πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, είχε ηττηθεί 3-0 από την παρέα του Λούκα Μόντριτς, όμως, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ηγήθηκε της ομάδας του και με ένα γκολ και δύο ασίστ, οδήγησε στο δικό της 3-0 που την έφερε για ακόμα μια φορά σε τελικό, την τρίτη τα τελευταία 32 χρόνια.

Στόχος, βέβαια, τόσο της ομάδας όσο και του Μέσι, είναι η διαφορετική κατάληξη στον τελικό. Ο «Pulga» θέλει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον μοναδικό τίτλο που λείπει από την πλούσια συλλογή του και η Αργεντινή να ανέβει στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά στην ιστορία της, πρώτη μετά το 1986. Με αυτό επίτευγμα, άπαντες θεωρούν πως ο Λιονέλ Μέσι θα πάρει και τη θέση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στη συνείδηση όλων ως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που υπήρξε ποτέ πάνω στον πλανήτη γη. Θα γίνει και τυπικά «GOAT» «σφραγίζοντας» την κατάκτηση ενός Μουντιάλ στα 35 του.

Οι ομοιότητες με όσα έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, πάρα πολλές. Υπάρχουν, βέβαια, και σοβαρές διαφορές καθώς ο Μέσι δεν χρησιμοποίησε το «χέρι του Θεού», ούτε πήρε τη μπάλα να περάσει όλη την αντίπαλη ομάδα για να «σφραγίσει» μία νίκη. Παρόλα αυτά, η συνεισφορά του είναι καταλυτική και ανάλογη με εκείνη του «Ντιεγκίτο» στην τελευταία κατάκτηση της Αργεντινής. Μάλιστα, αν σκοράρει στον τελικό, ο Μέσι θα τον ξεπεράσει καθώς ο Μαραντόνα είχε σκοράρει τότε πέντε γκολ και είχε δώσει πέντε ασίστ.

Τώρα, ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχει σκοράρει πέντε γκολ, και έχει δώσει τρεις ασίστ. Αν πετύχει ένα γκολ στον τελικό, ο Μέσι θα έχει κάνει πιο «παραγωγικό» Μουντιάλ από τον «Πίμπε ντ’ Όρο», κι αν αυτό συνδυαστεί με κατάκτηση, τότε οι πανηγυρισμοί που ξέσπασαν στο Μπουένος Άιρες για την πρόκριση στον τελικό, θα μοιάζουν με… σταγόνα στον Ωκεανό μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει στη χώρα του τάνγκο.

Μιλάμε, βέβαια, για μια χώρα και μια πόλη που ζει για το ποδόσφαιρο και λατρεύει την εθνική ομάδα. Κάθε αγώνας της Αργεντινής είναι γιορτή, και ειδικότερα όταν μιλάμε για έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Κι αν δεν μπορεί να το αντιληφθεί, οι σκηνές που καταγράφηκαν μετά την πρόκριση της Αργεντινής από την Κροατία είναι ο καλύτερος τρόπος για να του περιγράψει κάποιος!

Η χαρά, η προσμονή, η «τρέλα» για την «Αλμπισελέστε» και τον Λέο Μέσι, η «δίψα» για την πρώτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1986, αποτυπώνονται πλήρως στις σκηνές που ακολουθούν.

Αν η Αργεντινή του Μέσι, που έχει βρει τους δικούς του Βαλντάνο και Μπουρουσάγκα στα πρόσωπα παικτών όπως οι Αλβάρες και Φερνάντες, φτάσει στην κατάκτηση του Μουντιάλ, τότε καταλαβαίνουν όλοι πως το Μπουένος Άιρες θα κάνει να κοιμηθεί… τουλάχιστον μια εβδομάδα!