ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός έκπληξη για το Νο1 του κόσμου στη Ρώμη

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός έκπληξη για το Νο1 του κόσμου στη Ρώμη
AP Photo/Kamran Jebreili

Ο εκπληκτικός Χόλγκερ Ρούνε επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2) του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Ρώμη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά.  

Ιστορία έγραψε ο Χόλγκερ Ρούνε στο Rome Open, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2004 ο τελικός του τουρνουά δεν θα έχει κάποιον εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ.

Ο τρομερός Δανός επικράτησε με 2-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2) του Σέρβου τενίστα και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος ήταν ο περσινός νικητής στη Ρώμη και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά επεισοδιακή, καθώς διεκόπη για 70 λεπτά λόγω βροχής, ενώ υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες τόσο από τον Τζόκοβιτς όσο και από τον Ρούνε για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Στους «4» ο Ρούνε θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ (Νο4) ή τον Αργεντινό Φρανσίσκο Σερούντολο (Νο31) για μια θέση στον τελικό.

Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τους αγώνες Χάνφμαν-Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς-Τσόριτς (την Πέμπτη η συγκεκριμένη αναμέτρηση), με τον Έλληνα τενίστα να επικρατεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/5) του Ιταλού Μουζέτι με 2-0 σετ.