ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

MLS: Το American Dream του Γιώργου Γιακουμάκη - Γράφει Ιστορία με την Ατλάντα (videos)

MLS: Το American Dream του Γιώργου Γιακουμάκη - Γράφει Ιστορία με την Ατλάντα (videos)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει σπάσει τα κοντέρ στο MLS και τραβάει τα βλέμματα πάνω του σε ένα πρωτάθλημα που θα αναβαθμιστεί με την έλευση του Λιονέλ Μέσι.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε το δέκατο γκολ του στη σεζόν στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης Ατλάντα Γιουνάιτεντ-Ντι Σι Ουάσινγκτον (3-1), ανεβαίνοντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ (μαζί με τρεις ακόμα παίκτες που έχουν παίξει περισσότερα ματς από αυτόν) στη Major League Soccer.

Μάλιστα, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του MLS που σημειώνει 10 γκολ σε λιγότερα από 800 λεπτά συμμετοχής (συγκεκριμένα 766), πίσω μόνο από τον Μαμαντού Ντιαλό, ο οποίος είχε 11 σε 779' συμμετοχής.

Παράλληλα, έφτασε ταχύτερα από τον καθένα τα 10 τέρματα με τη φανέλα της Ατλάντα, περνώντας τον Τζόζεφ Μαρτίνες, ο οποίος είχε 10 γκολ σε 821 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γιακουμάκης υπέγραψε με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και έκανε το ντεμπούτο του στις 4 Μαρτίου ως αλλαγή του δεύτερου ημιχρόνου εναντίον της Τορόντο.

Να σημειωθεί ότι για την ομάδα της Ουάσινγκτον ισοφάρισε προσωρινά ο Ταξιάρχης Φούντας (27’), πριν Γκούτμαν (49’) και Βολφ (73’) στην επανάληψη δώσουν τη νίκη στην ομάδα της Ατλάντα.

Ο Γιακουμάκης δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 83΄και ένα λεπτό αργότερα παραχώρησε τη θέση του στον Μιγκέλ Μπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Λιονέλ Μέσι: Τρέλα στο Μαϊάμι - Έγινε sold out σ’ όλα τα ματς της Ίντερ!

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο μεγάλος κερδισμένος με τον Λιονέλ Μέσι - Εκτόξευσε στο 1 δισ. τις μετοχές του

Λιονέλ Μέσι: Πότε θα κάνει το ντεμπούτο του στο MLS και πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο