ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

LaLiga: Πρεμιέρα στη χώρα των Βάσκων η Ρεάλ - Οι ημερομηνίες των clasico

LaLiga: Πρεμιέρα στη χώρα των Βάσκων η Ρεάλ - Οι ημερομηνίες των clasico
EPA/Daniel Gonzalez, ΑΜΠΕ

LaLiga: Πρεμιέρα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε θα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης στην πιο σημαντική αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Το πλήρες πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου ανακοίνωσε η LaLiga με τη σέντρα να ορίζεται στις 13 Αυγούστου, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 25 Μαΐου 2024. Από τα παιχνίδια της πρεμιέρας ξεχωρίζει η «έξοδος» της Βασίλισσας στο «Σαν Μαμές» της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην χώρα των Βάσκων, ενώ η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα θα παίξει απέναντι στην Χετάφε στη Μαδρίτη.

Παράλληλα, έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των clasico. Η πρώτη «μάχη» των δύο «αιωνίων» αντιπάλων του ισπανικού πρωταθλήματος θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης, ενώ αυτή του δεύτερου γύρου θα φιλοξενηθεί στο «Μπερναμπέου» στις 21 Απριλίου του 2024.

Νωρίτερα θα διεξαχθεί το μαδριλένικο ντέρμπι, καθώς στις 24 Σεπτεμβρίου η Ατλέτικο θα παίξει απέναντι στους «μερέγχες» στο «Metropolitano» και στις 4 Φεβρουαρίου 2024 η Ρεάλ θα υποδεχθεί τους «ροχιμπλάνκος».

Αντίθετα, τα ντέρμπι μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα καθυστερούν, αφού το πρώτο ματς θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου στην Καταλωνία και εν συνεχεία στις 17 Μαρτίου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση στην ισπανική πρωτεύουσα.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη LaLiga:

Αλμερία-Ράγιο Βαγεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα
Θέλτα-Οσασούνα
Σεβίλη-Βαλένθια
Λας Πάλμας-Μαγιόρκα
Χετάφε-Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ-Μπέτις
Σοσιεδάδ-Τζιρόνα
Κάντιθ-Αλαβές

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη LaLiga
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη LaLiga

Οι ημερομηνίες των clasico

  • 29 Οκτωβρίου 2023 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης
  • 21 Απριλίου 2024 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα

Οι ημερομηνίες του ντέρμπι της Μαδρίτης

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης
  • 4 Φεβρουαρίου 2024 Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης