ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απίστευτη γιούχα στον εθνικό ύμνο της Αρμενίας από τους Τούρκους

Η απίστευτη γιούχα στον εθνικό ύμνο της Αρμενίας από τους Τούρκους

Σχεδόν δεν ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της Αρμενίας πριν τη σέντρα του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 που διεξήχθη στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας.

Η Τουρκία φιλοξένησε την Αρμενία για τα προκριματικά του Euro 2024. Ματς κρίσιμο, σε όμιλο όπου κάθε βαθμός είναι σπουδαίος. Ο αγώνας διεξήχθη στο Εσκισεχίρ, με τους Αρμένιους να προηγούνται στο σκορ και το ματς να λήγει 1-1 λόγω ισοφάρισης στο τέλος της αναμέτρησης.

Πριν τη σέντρα, ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών όπως συμβαίνει πάντα. Οι σχέσεις Τούρκων και Αρμενίων, είναι περιττό να αναφέρουμε πως μόνο καλές δεν είναι. Έτσι, την ώρα που ακουγόταν ο ύμνος της Αρμενίας, οι αποδοκιμασίες ήταν κάτι περισσότερο από έντονες. Σε τέτοιο σημείο που δεν ακουγόταν! Με τους παίκτες και τον πάγκο των φιλοξενούμενων να τραγουδούν ανεπηρέαστοι πάντως.

Αυτό ήταν κι ένα είδος «απάντησης» των Τούρκων, καθώς στο αντίστοιχο ματς που είχε διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου στην Αρμενία, οι γηπεδούχοι είχαν αποδοκιμάσει έντονα τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Λόγω των συνθηκών της αναμέτρησης στο Εσκισεχίρ, η εμφάνιση της Αρμενίας θεωρήθηκε ηρωική. Με φιλάθλους να περιμένουν την αποστολή της Εθνικής τους στο αεροδρόμιο, για να την αποθεώσουν.