ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιβύη: Νεκροί 4 ποδοσφαιριστές ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους από τις πλημμύρες

Λιβύη: Νεκροί 4 ποδοσφαιριστές ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους από τις πλημμύρες
AP Photos

Τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν ταυτοποιηθεί ανάμεσα στους χιλιάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία στη Λιβύη.

Αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά της χώρας, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Λιβύης.

Πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα «χτύπησαν» την αφρικανική χώρα, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι και οι αγνοούμενοι.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί είναι και τέσσερις ποδοσφαιριστές, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την αρμόδια ομοσπονδία της χώρας, που εδρεύει στην πόλη Ντέρνα. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λιβύης και δέχθηκε το ισχυρότερο χτύπημα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό να κάνει λόγο για περισσότερους από 6.000 νεκρούς.

«Παρηγορούμε τους εαυτούς μας και την αθλητική κοινότητα με την απώλεια των αθλητών, Σαχίν Τζεμαγέλ, Σαλέχ Σασί, Χουσεϊν Σαλούφ και Μουντέρ Σαντάκα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera.

Την ίδια ώρα, πολλοί σύλλογοι της Λιβύης έχουν ανακοινώσει ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τα θύματα. «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λιβύης ανακοινώνει την αναστολή όλων των αγώνων της κατά την διάρκεια αυτών των ημερών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα και τους μάρτυρες μας, στις περιοχές Τζαμπάλ αλ-Αχντάρ και Ντέρνα.

Σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα Αίματος, ανακοινώνουμε την δημιουργία εκστρατείας αιμοδοσίας, για να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε τα αδέλφια μας στην ανατολική Λιβύη», προστίθεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.