ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης των Αλμέιδα και Μαρτίνεθ - Πώς θα παίξουν οι δύο ομάδες

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης των Αλμέιδα και Μαρτίνεθ - Πώς θα παίξουν οι δύο ομάδες
Intime

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Super League ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός μετρούν απόψε (21:30, Cosmotesport1) τις δυνάμεις τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Με έπαθλο τους τρεις βαθμούς αλλά και το γόητρο πριν τις σπουδαίες ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Η Ένωση με «όπλο» τον κόσμο της στην κατάμεστη OPAP Arena και τη χημεία από την περσινή σεζόν έναντι του αντιπάλου, θέλει να κάνει αρχή με νίκη στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν, αλλά και να μη χάσει την επαφή της με την κορυφή από πολύ νωρίς στη Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους μία δύσκολη τριπλέτα αγώνων, καθώς την Πέμπτη αντιμετωπίζουν την Μπράιτον (21/9, 22:00) για την πρεμιέρα του Europa League, ενώ την άλλη Δευτέρα φιλοξενούνται (25/9, 21:00) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μάνταλο, ανέτοιμοι είναι οι Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Πισάρο. Ο Αργεντινός τεχνικός είναι πιθανό να παρατάξει την ΑΕΚ με αλλαγές, οπότε δεν θα αποτελούσε έκπληξη η είσοδος του Γαλανόπουλου ή ακόμα και του Ζίνι στην ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του ρόστερ και με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο έχει ξεκινήσει ιδανικά με τρεις προκρίσεις στην Ευρώπη και το 3 στα 3 στη Super League. Πλέον, όμως, παίζει το πρώτο δύσκολο ματς της χρονιάς και θέλει να δείξει πως μόνο τυχαίο δεν είναι το ξεκίνημά του.

Αυτός είναι και ο λόγος που μοιάζει δύσκολο να κάνει μεγάλες αλλαγές ο 42χρονος τεχνικός, παρότι ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ για το Europa League. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να εμπιστευτεί τους Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι ξανά ο Μαρτίνεθ. Κανονικά είναι στην αποστολή οι τελευταίες μεταγραφές (Ποντένσε, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς), όπως και ο Ιμπόρα. Εκτός έμειναν οι Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλος.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων είναι συνολικά 59-45-79 (39-37-59 στο πρωτάθλημα), ενώ με γηπεδούχο την ΑΕΚ 32-26-29 (22-24-21 στο πρωτάθλημα).

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Γαλανόπουλος, Αμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Ζίνι.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Γιόβετιτς, Καμαρά, Καρβάλιο, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Φρέιρε, Έσε, Ιμπόρα, Μασούρας, Ντόη, Ορτέγκα, Παπαδούδης, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ποντένσε, Κίνι, Ρέτσος, Ροντινέι, Σκάρπα, Σολμπάκεν, Τζολάκης, Βρουσάι.

Πιθανές συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα - Τσούμπερ, Πόνσε

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι - Έσε, Μ. Καμαρά, Μπιέλ, Φορτούνης - Μασούρας - Ελ Κααμπί

Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες (Πορτογαλίας)

Βοηθοί: Πάολο Σοάρες, Ριμπέιρο (Πορτογαλίας)

4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

VAR: Μιγκέλ Ούγκο (Πορτογαλίας), AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου)

Σχετικές ειδήσεις