ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Πήρε το ντέρμπι στη ματσάρα η Ρεάλ - Μεγάλο «διπλό» στην Αγγλία για Γαλατά (vids)

Champions League: Πήρε το ντέρμπι στη ματσάρα η Ρεάλ - Μεγάλο «διπλό» στην Αγγλία για Γαλατά (vids)
EPA/CESARE ABBATE, ΑΜΠΕ

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με τη Νάπολι στην Ιταλία, επικρατώντας 3-2. Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή κόντρα στην Γιουνάιτεντ η Γαλατάσαραϊ (3-2) στην Αγγλία. Όλα τα αποτελέσματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε την παράδοση που έχει «φτιάξει» κόντρα στις ιταλικές ομάδες, καθώς «πέρασε» 3-2 από το «Ντιέγκο Μαραντόνα» απέναντι στη Νάπολι. Οι «παρτινοπέι» είχαν ανοίξει το σκορ στο 19’ με τον Όστιγκαρντ, ωστόσο, η «Βασίλισσα» αντέδρασε άμεσα και μέσα σε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, έφτασε στην ανατροπή.

Αρχικά, στο 27’ ο Βινίσιους έφερε το ματς στα ίσια (1-1) έπειτα από ασίστ του Μπέλιγχαμ και στο 34’ ο Βρετανός έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς, μετά από τρομερή ατομική ενέργεια. Στην έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ζιελίνσκι ισοφάρισε 2-2 από το σημείο του πέναλτι στο 54’ αλλά στο 78’ ο Βαλβέρδε έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, έπειτα στην πλάτη του Μερέτ και κατέληξε στην εστία των γηπεδούχων, για τη νίκη 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλο «διπλό» στην Αγγλία για Γαλατά

Ιστορική ήταν η βραδιά για την Γαλατάσαραϊ, μια και στην ενδέκατη «επίσκεψή» της στην Αγγλία, πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπειτα από φοβερό ματς και μεγάλη ανατροπή για τον 1ο όμιλο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προηγηθεί στο 17’ με τον Χόιλουντ, όμως, έξι λεπτά αργότερα, ο Ζαχά «πάγωσε» το «Θέατρο των Ονείρων», ισοφαρίζοντας 1-1. Ο Δανός επιθετικός της Γιουνάιτεντ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 67’ αλλά και πάλι οι Τούρκοι είχαν άμεση απάντηση.

Συγκεκριμένα, στο 71’ ο Ακτούρκογλου νίκησε τον Ονάνα για το 2-2, ενώ στο 76’ ο Κασεμίρο ανέτρεψε τον Μέρτενς μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα στον Βραζιλιάνο. Όμως, ο Ικάρντι αστόχησε από τα 11 βήματα, αλλά στο 81’ πήρε την… εκδίκησή του, καθώς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον πορτιέρο των γηπεδούχων και με όμορφο πλασέ έγραψε το τελικό 3-2.

Πέρασε με άγχος από τη Δανία η Μπάγερν Μονάχου

Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου είδε την Κοπεγχάγη να ανοίγει το σκορ στο 56’ με τον Λέραγκερ, όμως, 11 λεπτά αργότερα, ο Μουσιάλα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) και στο 83΄ο Τελ έκανε την ανατροπή για τους Βαυαρούς.

Πρώτη ήττα για Άρσεναλ, ισοπαλία στο «θρίλερ» της Ολλανδίας

Στη Γαλλία σταμάτησε το φετινό αήττητο σερί της Άρσεναλ, καθώς η Λανς πανηγύρισε τη νίκη 2-1 με ανατροπή στο πλαίσιο του 2ου ομίλου. Οι «κανονιέρηδες» είχαν ανοίξει το σκορ στο 14’ με τον Ζεσούς, ωστόσο, στο 25’ ο Τόμασον ισοφάρισε και στο 69’ ο Ουαχί ολοκλήρωσε το… θαύμα για τους Γάλλους.

Το έτερο ματς του γκρουπ έλαβε χώρα στην Ολλανδία, όπου η PSV υποδέχθηκε τη Σεβίλλη. Ο Γκουντέλ έδωσε προβάδισμα στο 68’ στους Ανδαλουσιάνους, όμως, στο 86’ ο Ντε Γιονγκ ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Σέρχιο Ράμος. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Εν Νεσιρί με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1 για τους Ισπανούς, αλλά η Αϊντχόφεν έμεινε… όρθια στις καθυστερήσεις με το γκολ του Τέζε.

Απίθανη ανατροπή για Μπράγκα

Το Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας είχε «φορέσει» τα… καλά του, μια και οι οπαδοί της Ουνιόν είχαν δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα για το ματς με την Μπράγκα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, σκόραραν στο 4’ με τον Γκόσενς, όμως, το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ στην αρχή της φάσης από τον Μπέκερ.

Ο αρχηγός της Ουνιόν ήταν εξαιρετικός απέναντι στην άμυνα των Πορτογάλων και την εξέθεσε σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν στο 30ο λεπτό, όταν έφυγε στην κόντρα και με ψύχραιμο πλασέ, νίκησε τον Ματέους για το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 37’ ο Μπέκερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του στο ματς, όταν πήρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Τουσάρτ και με σουτ διαμόρφωσε το 2-0.

Όμως, στο 41’ οι Πορτογάλοι μπήκαν και πάλι στο ματς, καθώς ο Ενιακατέ πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή επέμβαση του Ρανόβ και από κοντά μείωσε 2-1. Μάλιστα, οι παίκτες του Αρτούρ Ζόρζε έφτασαν στην ανατροπή στο δεύτερο μέρος, αρχικά με το τρομερό πλασέ του Μπρούμα στο 51’ έξω από την περιοχή, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κάστρο με δυνατό σουτ «έγραψε» το 3-2 για την Μπράγκα μέσα στο Βερολίνο.

«Διπλό» της Σοσιεδάδ στην Αυστρία

Την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League πέτυχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στην Αυστρία. Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο, υποχρεώνοντας την Σάλτσμπουργκ στην πρώτη της ήττα και την προσπέρασαν στη βαθμολογία.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ευτύχησε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, μια και μόλις στο 7ο λεπτό, ο Οϊαρθάμπαλ έκανε το πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Σλάγκερ, γράφοντας το 1-0 για τους Ισπανούς.

Μάλιστα, 20 λεπτά αργότερα, ο Μέντεζ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, όταν πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα, έκανε την κούρσα προς την εστία των γηπεδούχων, δεν βρήκε καμία αντίσταση και από το ύψος της περιοχής, με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Σάλτσμπουργκ πίεσε για να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα, όμως, στο 48’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρεμίρο στον Σίμιτς, όμως, έπειτα από την εξέταση της φάσης μέσω του VAR, ο Φρανκόφσκι πήρε πίσω την απόφασή του για πάτημα του άσου των γηπεδούχων στον τερματοφύλακα των Ισπανών.

Έκαμψε την αντίσταση της Μπενφίκα η Ίντερ

Την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο του Champions League πήρε η Ίντερ. Οι Ιταλοί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από την Μπενφίκα στο πρώτο μέρος, όπου οι Πορτογάλοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «νερατζούρι» είχαν τον πλήρη έλεγχο, έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, αλλά τη λύτρωση έδωσε ο Τουράμ στο 62’ για το τελικό 1-0 των Μιλανέζων.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

Αγώνας (Όμιλος)

Αποτέλεσμα

Σκόρερ

Ουνιόν Βερολίνου - Μπράγκα (3ος)

2-3

30', 37' Μπέκερ - 41' Ενιακατέ, 51' Μπρούμα, 94' Κάστρο

Σάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ (4ος)

0-2

7' Οϊαρθάμπαλ, 27' Μέντεζ

Ίντερ - Μπενφίκα (4ος)

1-0

62' Τουράμ

Νάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης (3oς)

2-3

19' 'Οστιγκαρντ, 54' Ζιελίνσκι (πεν.) - 27' Βινίσιους, 34' Μπέλιγχαμ, 78' Μερέτ (αυτ.)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γαλατάσαραϊ (1oς)

2-3

17', 67' Χόιλουντ, - 23' Ζαχά, 71' Ακτούρκογλου, 81' Ικάρντι

Κοπεγχάγη - Μπάγερν Μονάχου (1ος)

1-2

56' Λέραγκερ - 67' Μουσιάλα, 83' Τελ

Λανς - Άρσεναλ (2ος)

2-1

25' Τόμασον, 69' Ουαχί - 14' Ζεσούς

PSV Αϊντχόφεν - Σεβίλλη (2ος)

2-2

86' Ντε Γιονγκ (πεν.), 95' Τέζε - 68' Γκουντέλ, 87' Εν Νεσιρί

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Αγώνας (Όμιλος)

Ώρα

Κανάλι

Ατλέτικο Μαδρίτης - Φέγενορντ (5ος)

19.45

COSMOTE SPORT 4HD

Αντβέρπ - Σαχτάρ Ντόνετσκ (8ος)

19.45

COSMOTE SPORT 5HD

Σέλτικ - Λάτσιο (5ος)

22.00

COSMOTE SPORT 8HD

Πόρτο - Μπαρτσελόνα (8ος)

22.00

COSMOTE SPORT 3HD

Ντόρτμουντ - Μίλαν (6ος)

22.00

COSMOTE SPORT 6HD & COSMOTE SPORT 4K

Νιούκαστλ - Παρί Σεν Ζερμέν (6ος)

22.00

COSMOTE SPORT 7HD

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι (7ος)

22.00

COSMOTE SPORT 2HD

Ερυθρός Αστέρας - Γιούνγκ Μπόις (7ος)

22.00

COSMOTE SPORT 9HD

Οι βαθμολογίες των ομίλων

1ος όμιλος (σε 2 αγώνες)

  1. Μπάγερν Μ. 6
  2. Γαλατάσαραϊ 4
  3. Κοπεγχάγη 1
  4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0

2ος όμιλος (σε 2 αγώνες)

  1. Λανς 4
  2. Άρσεναλ 3
  3. Σεβίλλη 2
  4. PSV Αϊντχόφεν 1

3ος όμιλος (σε 2 αγώνες)

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 6
  2. Νάπολι 3
  3. Μπράγκα 3
  4. Ουνιόν Βερολίνου 0

4ος όμιλος (σε 2 αγώνες)

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 4
  2. Ίντερ 4
  3. Σάλτσμπουργκ 3
  4. Μπενφίκα 0

5ος όμιλος

  1. Φέγενορντ 3
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 1
  3. Λάτσιο 1
  4. Σέλτικ 0

6ος όμιλος

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 3
  2. Μίλαν 1
  3. Νιουκάστλ 1
  4. Ντόρτμουντ 0

7ος όμιλος

  1. Λειψία 3
  2. Μάντσεστερ Σίτι 3
  3. Ερυθρός Αστέρας 0
  4. Γιουνγκ Μπόις 0

8ος όμιλος

  1. Μπαρτσελόνα 3
  2. Πόρτο 3
  3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 0
  4. Αντβέρπ 0

Σχετικές ειδήσεις