ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Μπάτσκα Τόπολα-Ολυμπιακός 2-2: Χαμένη ευκαιρία, τον πρόδωσε η αποβολή

Europa League, Μπάτσκα Τόπολα-Ολυμπιακός 2-2: Χαμένη ευκαιρία, τον πρόδωσε η αποβολή

Κακό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στη Σερβία, με τους Πειραιώτες να αφήνουν δύο βαθμούς κόντρα στην Μπάτσα Τόποτα παρότι προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά (2-2) – Η αποβολή του Ντόη άλλαξε τα δεδομένα.

Τους τρεις βαθμούς στα… χέρια του είχε ο Ολυμπιακός στη Σερβία για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, ήλεγχε το ματς κι όλα κυλούσαν ομαλά. Μέχρι την αποβολή του Ντόη που άλλαξε τα δεδομένα, ενώ πρώτα είχε μειώσει το σκορ η Μπάτσκα Τόπολα. Και στο τελευταίο λεπτό ήρθε η ισοφάριση σε 2-2.

Σαφώς ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καθόλου τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τον πρώτο του βαθμό όπως και η Μπάτσκα. Όμως η Γουέστ Χαμ πήγε στους 6 και η Φράιμπουργκ είναι στους 3, έχοντας περάσει απ’ το Φάληρο.

Μασούρας και Ποντένσε οι σκόρερ της ομάδας του Μαρτίνεθ, που στο τέλος… έχυσε την καρδάρα με το γάλα που μάζευε με κόπο στο ματς.

Οι Πειραιώτες άρχισαν το ματς με ξεκάθαρη διάθεσης πίεσης των αντιπάλων. Είχαν κάποιες απόπειρες για να απειλήσουν στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να τα καταφέρουν. Παραλίγο οι γηπεδούχοι να επωφεληθούν από λάθος του Ντόι στο 9’, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα.

Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης με ωραία ενέργεια σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Τσάλιουσιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να πάρουν προβάδισμα στο ματς, δικαιώνοντας την επιθετική φιλοσοφία τους απ’ την αρχή του ματς. Στο 16’ ήρθε το 0-1, με τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με κεφαλιά σκόραρε.

Οι Σέρβοι μετά το γκολ που δέχτηκαν, προσπάθησαν να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Η κεφαλιά του Άντονιτς στο 25’ δεν ανησύχησε, ενώ τρία λεπτά μετά ο Στάνιτς σούταρε πάνω σε παίκτη του Ολυμπιακού. Η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 31’, όταν ο Ράκονιατς από πλεονεκτικότατη θέση σούταρε άουτ!

Χωρίς απειλή τα σουτ των Ροντινέι και Πέτροβιτς όπως και η κεφαλιά του Ελ Κααμπί. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή του με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με όχι τόσο καλό ρυθμό. Υπήρξαν και διακοπές για τραυματισμούς, οπότε η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 56’. Ο Ελ Κααμπί πλάσαρε, με τον Ίλιτς να σώζει την ομάδα του.

Όχι για πολύ όμως. Ένα λεπτό μετά (57’) ο Ολυμπιακός πήρε «καθαρό» προβάδισμα στο παιχνίδι πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του. Ο Ποντένσε με προσωπική ενέργεια και πανέμορφο γκολ έκανε το 0-2. Μπήκε στην περιοχή από δεξιά, με μια απ’ τις γνωστές κινήσεις του βρήκε χώρο και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπάτσκα αυτή τη φορά αντέδρασε και μάλιστα γρήγορα. Έξι λεπτά μετά το γκολ του Πορτογάλου, οι Σέρβοι μείωσαν την απόσταση στο 1-2. Ο Γιοβάνοβιτς μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Τζάκοβατς και ο τελευταίο με πλασέ πέτυχε το γκολ.


Οι γηπεδούχοι κράτησαν την πίεσή τους όσο πιο ψηλά μπορούσαν. Σα να μην έφτανε η μείωση του σκορ, ήρθε και το αριθμητικό μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό στο 71’. Ο Ντόη ανέτρεψε τον Γιοβάνοβιτς, με τον διαιτητή να κρίνει πως θα έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ κι έτσι έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των «ερυθρόλευκων».

Η είσοδος των Πορόσο-Αλεξανδρόπουλου αντί των Φορτούνη-Ελ Κααμπί, έκαναν πιο αμυντική τη δεκάδα που είχε πλέον ο Ολυμπιακός. Παρότι ο ρυθμός του ματς «έσπασε», οι Σέρβοι κατόρθωσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 90’. Ο Πάντοβιτς με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για την ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις ο Βούλιτς με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2, σε ένα αποτέλεσμα που «πληγώνει» τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα δεν τον «σκοτώνει».

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ραντίν (88' Μιρτσέβσκι), Στόγιτς, Τζάκοβατς, Στάνιτς (79' Πάντοβιτς), Γιοβάνοβιτς (87' Σος), Ράκονιατς (90+3' Βλακούκιν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63' Γιόβετιτς), Μασούρας (63' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74' Πορόσο)