ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League, ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουλιεράκης «κέρασε» σπουδαία νίκη!

Conference League, ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουλιεράκης «κέρασε» σπουδαία νίκη!

Στις καθυστερήσεις ο παίκτης που έμοιαζε να στερεί απ’ τον ΠΑΟΚ τη νίκη λόγω του λάθους που έκανε στην ισοφάριση της Άιντραχτ, πέτυχε το σπουδαίο γκολ επικράτησης του «δικεφάλου» - Μόνοι πρώτοι οι Θεσσαλονικείς!

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Conference League. Ο «δικέφαλος» με ψυχή, σωστή τακτική προσέγγιση και τον Κουλιεράκη λυτρωτή, πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στους Γερμανούς που έμοιαζαν το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Το 2-1 ήρθε στο 90+2’ για να κάνει πιο… γλυκιά την επικράτηση του ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος» ήταν διαβασμένος στο ματς, είχε παίκτες με ξεκάθαρα υψηλό βαθμό θέλησης. Προηγήθηκε με τον Ζίβκοβιτς, ενώ ισοφαρίστηκε μετά από λάθος του Κουλιεράκη, ίσως το μόνο στο ματς για τους γηπεδούχους. Η μοίρα δεν ήθελε να στερηθεί ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς κι έτσι ο Χανιώτης στόπερ στις καθυστερήσεις, όχι απλά εξιλεώθηκε αλλά έγινε το πρόσωπο του αγώνα χαρίζοντας την σπουδαία νίκη.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που απείλησαν. Στο 7’ ο Ενκουνκού αφύλακτος πλάγια αριστερά, αστόχησε χάνοντας την ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός, όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Βιεϊρίνια ο οποίος σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνά εκτός δίπλα απ’ το δοκάρι του Τραπ.

Μόλις το ματς απέκτησε ρυθμό, ο ΠΑΟΚ έφυγε στο transition με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει τον Σαμάτα και τον Αφρικανό στράικερ να σκοράρει. Στο 15’ η φάση, αλλά δεν υπήρξε γκολ. Κι αυτό γιατί μετά από εξέταση της φάσης, υποδείχθηκε οφσάιντ κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και τελικά βρήκε το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα. Στο 28’ ο «δικέφαλος» κέρδισε φάουλ στα δεξιά στη διαγώνιο της περιοχής ουσιαστικά. Ο Ζίβκοβιτς με ένα απ’ τα γνωστά του χτυπήματα, νίκησε τον Τραπ για το 1-0, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπερδεύτηκαν θεωρώντας πως κάποιος εντός περιοχής θα βρει την μπάλα κι αυτή τελικά κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή τη φορά η Τούμπα… πήρε «φωτιά».

Η Άιντραχτ δοκίμασε να γίνει πιο πιεστική μετά το γκολ που δέχτηκε. Ο Ενκουνκού στο 34’ σέντραρε, ο Μαρμούς έστρωσε με το κεφάλι στον Σκίρι, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να παρεμβαίνει σωτήρια διώχνοντας τον κίνδυνο.

Στο 37’ ο Σκίρι σούταρε με τον Κοτάρσκι να αντιδρά εξαιρετικά διώχνοντας σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, από ωραίο συνδυασμό ο Τάισον έστρωσε στον Οζντόεφ, με τον Ρώσο να σουτάρει άουτ.

Τα σουτ των Μαρμούς και Λάρσον δεν έφεραν αποτέλεσμα για τους Γερμανούς κι έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το κλαμπ απ’ την Φρανκφούρτη είχε την πρώτη φάση του δευτέρου μέρους. Στο 54’ έγινε η σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Μπάμπα, ο Κοτάρσκι βγήκε κι έδιωξε προ του Μαρμούς, στη συνέχεια έγινε κεφαλιά με τον Κροάτη να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Κνάουφ πήρε την μπάλα απ’ τον Κοχ στο 61’, με το τελείωμά του να είναι άστοχο. Ένα λεπτό μετά, ο Μαρμούς έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε τον Κοτάρσκι, με τον Κροάτη να διώχνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Εκόνγκ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τούτα από πλεονεκτική θέση αστόχησε χάνοντας σημαντική ευκαιρία.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 68’. Ο Κουλιεράκης έκανε μεγάλο λάθος, ο Μαρμούς το εκμεταλλεύτηκε κλέβοντας την μπάλα και απέναντι απ’ τον Κοτάρσκι δεν έκανε λάθος σκοράροντας για το 1-1. Αρκετά «φθηνός» τρόπος για να ισοφαριστεί ο ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δημιουργούσαν μεγάλους κινδύνους. Ο Ενγκάναμ έκανε σουτ στο 78’, χωρίς να ανησυχήσει ο Κοτάρσκι. Η μεγάλη φάση για την Άιντραχτ, ήρθε στο 84’. Ο Σαϊμπι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την προσπάθεια του Κοτάρσκι και τελικά ο Εκόνγκ έδιωξε σε κόρνερ.

Με σέντρες η ομάδα της Φρανκφούρτης προσπαθούσε να γίνει απειλητική, αλλά Εκόνγκ και Κουλιεράκης έδιωχναν. Με τον δεύτερο να «διαγράφει» το λάθος που έκανε, δίνοντας τεράστια νίκη στον ΠΑΟΚ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Χοσέμπε δεν έδιωξε σωστά και ο νεαρός αμυντικός πετάχτηκε για να κάνει το 2-1 στέλνοντας στα ουράνια τον «δικέφαλο»!

Τα λεπτά που ακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το σπουδαίο αποτέλεσμα και έκαναν τους εαυτούς τους βασικό υποψήφιο για την πρώτη θέση του ομίλου κι όχι απλά την πρόκριση, φτάνοντας τους 6 βαθμούς, αφήνοντας τους Γερμανούς στους 3.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Κίτρινες: Μεϊτέ/Ενκουνκού

Κόκκινες: -

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (77’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (67’ Ζβαμπ), Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (77’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (85’ Μπράντον).

ΆΙΝΤΡΑΧΤ: (Ντίνο Τοπμέλερ): Τραπ, Τούτα, Κοχ, Πάτσο, Κνάουφ, Λάρσον (90’ Χασέμπε), Σκίρι, Ενκουνκού (46’ Μπούτα), Χάουγκε (61’ Εμπιμπέ), Σαΐμπι (90’ Φέρρι), Μαρμούς (75’ Ενγκάναμ).