ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέλος της σπείρας που έκλεψε Ρονάλντο, Μπενζεμά και Κρόιφ εξήγησε γιατί δεν λήστεψε τον Λιονέλ Μέσι

Μέλος της σπείρας που έκλεψε Ρονάλντο, Μπενζεμά και Κρόιφ εξήγησε γιατί δεν λήστεψε τον Λιονέλ Μέσι
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένας γνωστός κακοποιός, που ηγήθηκε των ληστειών σε σπίτια διάσημων ποδοσφαιριστών όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά εξήγησε γιατί δεν «χτύπησε» το σπίτι του Λιονέλ Μέσι.

Πριν λίγο καιρό οι ισπανικές αρχές εξάρθρωσαν σπείρα που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες, κυρίως σε σπίτια διάσημων αθλητών, μεταξύ των οποίων και αυτά των Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γιόχαν Κρόιφ.

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα έχουν παρατηρηθεί ανάλογα περιστατικά κατά καιρούς.

Ένα από τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος μίλησε στο podcast «El Español» για τις κλοπές που έχει διαπράξει και αποκάλυψε πως ο ίδιος απέτρεψε τη ληστεία του Λιονέλ Μέσι και της οικογένειάς του, λόγω της αγάπης που τρέφει για τον Αργεντινό σταρ.

«Ληστέψαμε τον Μπενζεμά. Ήμασταν επίσης, πίσω από τη ληστεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαδέρα, αλλά τα λάφυρα τότε δεν ήταν κάτι τρομερό», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αποκάλυψε πως το 2012 συμμετείχε και στη διάρρηξη του σπιτιού του Γιόχαν Κρόιφ, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι ήταν δικό του. Το κατάλαβε όταν είδε κορνίζες με φωτογραφίες, με τα κλοπιμαία να είναι αξίας 20.000 ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που είχε για να κλέψει τον Λιονέλ Μέσι και εξήγησε γιατί δεν το έκανε: «Έχω σταματήσει πολλές φορές τους ανθρώπους που ήθελαν να μπουκάρουν στο σπίτι του, τους ανθρώπους που με ζήτησαν, αλλά δεν μπορώ να τους σταματήσω όλους. Αυτή τη φορά κατάφερα να το κάνω και είμαι πολύ περήφανος για αυτό.

Πρόσφατα, σχεδόν έναν χρόνο πριν, μου ζήτησαν να διαρρήξω το σπίτι των γονιών του Μέσι. Ο Λίο ήταν ήδη στο Παρίσι. Πήγα να το δω, γιατί ξέρω πολύ καλά την περιοχή και δεν ήθελα. Από σεβασμό στον Μέσι δεν το έκανα, γιατί τον αγαπώ».