ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Επικοινωνία Ερντογάν με τον χτυπημένο διαιτητή - Ο λόγος που αναστατώθηκε (βίντεο)

Τουρκία: Επικοινωνία Ερντογάν με τον χτυπημένο διαιτητή - Ο λόγος που αναστατώθηκε (βίντεο)

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διαιτητή που δέχθηκε άγρια επίθεση από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού και εμφανίστηκε αναστατωμένος με την υπόθεση.

Συγκλονισμένη είναι η Τουρκία μετά την άγρια επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά στον διαιτητή, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ μετά το τέλος του ματς με τη Ρίζεσπορ.

Ο διαιτητής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κάταγμα στο ζυγωματικό, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί του.

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε περαστικά στον Μελέρ και δεν έκρυψε την αναστάτωσή του με το περιστατικό. Είπε, μάλιστα, πως το γεγονός της βίαιης επίθεσης έγινε σε ματς της Ρίζεσπορ, τον αναστάτωσε ακόμα περισσότερο, μιας και ο ίδιος είναι από το Ρίζε.

Μετά την αναστολή του πρωταθλήματος, ο Ερτογάν φέρεται διατεθειμένος να αποβάλλει από το κόμμα του τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ.

Συγκλονίζει ο διαιτητής που δέχθηκε βίαιη επίθεση στο γήπεδο - «Μου είπε θα με σκοτώσει»

Ο διαιτητής, τον οποίο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνζ, θέλησε να περιγράψει τα όσα τραγικά βίωσε στον αγωνιστικό χώρο, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει μηνύσεις εναντίον των ανθρώπων που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.

«Ο Φαρούκ Κοτσά μού έδωσε μία μπουνιά κάτω από το αριστερό μάτι και έπεσα στο έδαφος. Ενώ ήμουν πέσμένος, όλοι μου έδωσαν κλωτσιές αρκετές φορές στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος.

Μπροστά στους βοηθούς μου, ο Φαρούκ Κοτσά μού είπε "θα σε σκοτώσω". Θα καταθέσω μήνυση εναντίον εκείνου και των άλλων ατόμων που με έδειραν.

Δεν θέλω να κάνω συμβιβασμούς. Αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω», τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που οι συνάδελφοί του δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα ή διαφορετικά θα απέχουν και για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές.

«Δεν θα παίρνουμε πλέον μέρος στα ματς αν δεν ληφθούν δραστικές αποφάσεις. Αν χρειαστεί, θα αφήσουμε να έρθουν ξένοι διαιτητές για να σφυρίζουν τους αγώνες.

Όλοι είδαν τι έγινε το βράδυ της Δευτέρας, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Η ομοσπονδία μας, μάς ενημέρωσε πως θα υποστηρίξει όποια απόφαση πάρουμε μετά από αυτά τα γεγονότα.

Δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για διαιτησίες και ποδόσφαιρο. Η μοναδική προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του συναδέλφου μας, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ και η επανένωσή του με την οικογένειά του», δήλωσε ο διαιτητής Αρντά Καρντεσλέρ.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Αυτό που συνέβη είναι εντελώς απαράδεκτο, η βία δεν έχει θέση στο άθλημα και στην κοινωνία μας». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τουρκίας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας.