ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Υποδοχή ήρωα στον πρόεδρο που έστειλε στο νοσοκομείο διαιτητή - «Δικαίωσα τον κλέφτη», είπε

Τουρκία: Υποδοχή ήρωα στον πρόεδρο που έστειλε στο νοσοκομείο διαιτητή - «Δικαίωσα τον κλέφτη», είπε

Οι οπαδοί της Ανκαραγκουτσού υποδέχτηκαν με καπνογόνα και βεγγαλικά τον πρόεδρο Φαρούκ Κότσα, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά την επίθεση με γροθιά σε διαιτητή.

Ο Φαρούκ Κότσα, ο οποίος γρονθοκόπησε τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ μετά τον αγώνα της Ανκαραγκουτσού με τη Ρίζερσπορ για την τουρκική Super League, με αποτέλεσμα να συλληφθή και να μπει στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος μετά από αίτημα των δικηγόρων του.

Ο Τούρκος παράγοντας, ωστόσο, είχε μια ασυνήθιστη υποδοχή, καθώς εκατοντάδες οπαδοί της ομάδας τον περίμεναν κατά την αποφυλάκισή του και τον υποδέχτηκαν με πυροτεχνήματα και καπνογόνα εν μέσω... αποθέωσης.

Το άγριο και απαράδεκτο επεισόδιο είχε προκαλέσει όπως είναι λογικό έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία και ο Κότσα τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Άγκυρας τιμωρήθηκε με ποινή πέντε αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και 63.000 ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο, για τον κόσμο της ομάδας είναι... ήρωας.

Απευθυνόμενος στους οπαδούς που τον υποδέχτηκαν, ο Φαρούκ Κότσα ζήτησε ξανά συγγνώμη για τα γεγονότα, αλλά δικαιολογήθηκε:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη στήριξη που μου δίνατε εδώ μέρα νύχτα για 15 ημέρες. Ντρέπομαι πολύ και λυπάμαι που προκάλεσα ένα τέτοιο περιστατικό. Ήταν κάτι που δεν περίμενα από εμένα. Ζητώ συγγνώμη που απασχόλησα την παγκόσμια ειδησεογραφική ατζέντα, την ατζέντα της Τουρκίας, ειδικά την ατζέντα των παιδιών και των γυναικών του καταπιεσμένου λαού της Γάζας και ζητώ τη συγχώρεση τους.

Γιατί όσο συνεχιζόταν η καταπίεση και η σφαγή, αυτοί οι καταπιεσμένοι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι στην ημερήσια διάταξη των ειδήσεων. Λυπάμαι πολύ που απασχόλησα την ημερήσια διάταξη των ειδήσεων με αυτό το θέμα, όταν υπάρχει τόσος πόνος και βάσανα. Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους μου που γνωρίζω στα 35 χρόνια της επιχειρηματικής, πολιτικής και κοινωνικής μου ζωής και που δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από εμένα» είπε ο Κότσα και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν κάποιες αξίες που έχω υιοθετήσει ως αρχές στη ζωή. Δεν πρέπει να δίνουμε λόγους για να δικαιολογήσουμε τον άδικο ή τον κλέφτη. Δυστυχώς, με μια γροθιά εναντίον αυτών που πραγματοποίησαν αυτά τα γεγονότα, ένιωσα ότι τους δικαίωσα. Το μόνο πράγμα που περιμένουν όλοι οι σύλλογοι και οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο είναι η δικαιοσύνη. Η μεγαλύτερη πολυτέλεια των ανθρώπων που έρχονται στο γήπεδο είναι να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που τους κάνει χαρούμενους. Παρακαλώ ας συναισθανθούμε την κατάσταση για να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων».

Ο Φαρούκ Κότσα δήλωσε ότι αυτό που έκανε, χτυπώντας τον διαιτητή δεν ήταν σωστό, αλλά το... δικαιολόγησε!

«Ποτέ δεν υπερασπίζομαι αυτή την ενέργεια που έκανα. Όλοι οι φίλοι μου που με γνωρίζουν μπορούν να είναι σίγουροι ότι είμαι ίσως ο τελευταίος άνθρωπος που θα έκανε αυτή την ενέργεια. Αλλά είμαστε άνθρωποι... Αντιδρούμε στα στραβά και τις αδικίες που βλέπουμε. Η μορφή αντίδρασης μπορεί να είναι λάθος, αλλά το να είσαι άνθρωπος, να είσαι άντρας σημαίνει αντίδραση και αντίρρηση στην αδικία και το λάθος. Υπάρχουν κάποιες αξίες που έχω υιοθετήσει ως αρχές στη ζωή.

Δεν θέλω να πάρω κανέναν άδικο τίτλο. Δεν θέλω να βγω από εδώ ως φιγούρα ήρωα. Ήρωες είναι οι καταπιεσμένοι άνθρωποι του κόσμου, ανεξαρτήτως θρησκείας, γλώσσας ή φυλής. Οι ήρωες αυτές τις μέρες είναι παιδιά και γυναίκες από τη Γάζα. Δεν θέλω να εμφανιστώ ως ηρωική φιγούρα παραβιάζοντας τα δικαιώματά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με επισκέφτηκαν στη φυλακή και μοιράστηκαν τον πόνο μου εξαιτίας αυτού του αποκρουστικού, επώδυνου, ακούσιου περιστατικού. Δεν μπορώ να τους ξεπληρώσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έδειξαν αντίσταση. Μην αφήνετε την ομάδα μόνη της».

Σχετικές ειδήσεις