ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διέψευσε ο Τσάβι πως αποχωρεί για λόγους ψυχικής υγείας

Διέψευσε ο Τσάβι πως αποχωρεί για λόγους ψυχικής υγείας

Διευκρινίσεις απ’ τον προπονητή της Μπαρτσελόνα αναφορικά με τους λόγους αποχώρησής του απ’ την ομάδα στο τέλος της σεζόν – «Είναι θέμα αποτελεσμάτων».

Η συνέντευξη Τύπου του Τσάβι, μόνο με την επερχόμενη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα δεν είχε να κάνει. Ο Καταλανός «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις αναφορικά με την απόφασή του να αποχωρήσει απ’ την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Και ξεκαθάρισε πως δεν είναι θέμα ψυχικής υγείας όπως πολλοί είπαν, αλλά μόνο ζήτημα αποτελεσμάτων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τσάβι:

«Αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, πρέπει να φύγεις. Την πρώτη χρονιά ήμασταν δεύτεροι, η δεύτερη ήταν πολύ καλή και την τρίτη οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν. Είναι θέμα αποτελεσμάτων, το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Και γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω στις 30 Ιουνίου, όχι λόγω κριτικής από τον Τύπο ή προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως ειπώθηκε. Οι προσδοκίες δεν ικανοποιήθηκαν και ο σύλλογος χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης.

Δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Μας έλειψε αυτό, ειδικά αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι μας έλειψε η συνέχεια. Ελπίζουμε να παλέψουμε για τους δύο εναπομείναντες τίτλους. Εκτός Ισπανίας εκτιμούν πολύ τη δουλειά μας. Και επίσης οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Όλοι οι προπονητές μας κάνουν κομπλιμέντα ως επιτελείο. Όλοι, ακόμα και εκτός Ισπανίας. Αλλά όχι εδώ στην Ισπανία. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Για τη διαιτησία και τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είπα ότι δεν μου αρέσει που προσπαθούν να επηρεάσουν τους διαιτητές και ότι το κάνουν κάθε εβδομάδα, δεν μου αρέσει αυτό. Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο πρόεδρος, είναι μια πραγματικότητα. Το είπε ο Σιμεόνε, έτσι δεν είναι; Δεν είμαστε ανόητοι. Ο καθένας μπορεί να το δει. Η υπόθεση Νεγκρέιρα δεν μας βοήθησε καθόλου και έτσι είναι, είναι πραγματικότητα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Για το αν βαρέθηκε το ποδόσφαιρο: «Όχι, τι λες; Δεν είναι κούραση, δεν είναι ψυχική υγεία. Είμαι πολύ καλά. Ποιος ξέρει τον σύλλογο καλύτερα από εμένα; Λίγοι. Απλώς αισθάνομαι ότι πρέπει να φύγω στις 30 Ιουνίου γιατί είναι ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο, αλλά θα συνεχίσω να βλέπω ποδόσφαιρο».