ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Conference League, Ολυμπιακός - Μακάμπι 1-4: Εφιάλτης στο Φάληρο, απομακρύνεται το όνειρο των «8»

Conference League, Ολυμπιακός - Μακάμπι 1-4: Εφιάλτης στο Φάληρο, απομακρύνεται το όνειρο των «8»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα με 1-4 μέσα στο Καραϊσκάκη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Conference League.

Το όνειρο που είχε ο Ολυμπιακός για καλή πορεία στο φετινό Conference League μετατρέπηκε σε εφιάλτη το βράδυ της Πέμπτης (7/3) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αμυντική αφέλεια των «ερυθρόλευκων», τον αιφνιδίασε με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κι εν τέλει τον κέρδισε με το εντυπωσιακό 1-4. Βάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο ενόψει του επαναληπτικού στην Τόπολα της Σερβίας (14/3, 22:00) για τους «16» της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μίλσον έκανε μια πάσα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Έσε και δίπλα από τον Ρέτσο, με τον έμπειρο Ζάχαβι να εκτελεί από την καρδιά της περιοχής τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μακάμπι χτύπησε από το άλλο άκρο, από την πλευρά του Ορτέγκα. Από λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μη άμεση ανάκτηση ο Πέρετζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά αλλά ο Σαχάρ, αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι ανάμεσα σε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, πήρε το ριμπάουντ κι έγραψε το 0-2.

Στο 13΄ ο Ολυμπιακός μείωσε με κεφαλιά του Ελ Κααμπί από εξαιρετική σέντρα του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι κι έδωσε ελπίδες στον κόσμο τους, που γρήγορα διαψεύστηκαν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Μακάμπι έφτασε στο 3-1, με τη φάση να ξεκινά πάλι από την πλευρά του Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος καταδίωξε τον Μίλσον, εκείνος τον πέρασε εύκολα πάνω στη γραμμή του άουτ και γύρισε στον αμαρκάριστο Ζάχαβι, ο οποίος έκανε δύο τα προσωπικά γκολ του στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα, αλλά στο 74' η Μακάμπι έβαλε τέλος στα όνειρά του.

Σε φάση που η μπάλα γύρισε έξω από την περιοχή χωρίς κανένας να μπορέσει να διώξει, βγήκε η σέντρα για τον αμαρκάριστο και πάλι Πέρετζ, που λίγο πιο μέσα από το πέναλτι νίκησε με κεφαλιά τον εκτεθειμένο από την άμυνά του Πασχαλάκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπόρα - Κανιτσόφσκι, Σαχάρ, Μισπάτι, Ρεβίβο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Όρτα (84΄ Ιμπόρα), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77΄ Καρζέφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81΄ Γκολάσα), Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζαχάβι (77΄ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68΄ Μπιτόν).

Σχετικές ειδήσεις