ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεκρός από βομβαρδισμό στην Γάζα ο θρυλικός Παλαιστίνιος φορ Μπαράκατ

Νεκρός από βομβαρδισμό στην Γάζα ο θρυλικός Παλαιστίνιος φορ Μπαράκατ

Ο Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής Μοχάμεντ Μπαράκατ σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Το σπίτι της οικογένειας Μπαράκατ χτυπήθηκε από ισραηλινές βόμβες νωρίς τη Δευτέρα (11/3), την πρώτη μέρα της νηστείας κατά τη διάρκεια του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου της Γάζας, που έζησε στην πόλη Χαν Γιουνές.

Ο Μοχάμεντ Μπαράκατ άφησε το στίγμα του στην Παλαιστινιακή Πρέμιερ Λιγκ της Λωρίδας της Γάζας, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της χώρας που σημείωσε 100 γκολ (είχε φτάσει τα 114 συνολικά), παίζοντας για τον σύλλογο Αχλί Γάζα.

Είχε τρεις συμμετοχές με την παλαιστινιακή Εθνική ομάδα, η οποία πρόσφατα έφτασε για πρώτη φορά στη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών της Ασίας 2024.

Το τελευταίο του γκολ ήταν στην ισοπαλία 1-1 εναντίον της Σουτζαγιέα στο Στάδιο Γιαρμούκ στην Πόλη της Γάζας στις 18 Αυγούστου στη δεύτερη αγωνιστική της παλαιστινιακής Premier League.

Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «τεράστια απώλεια για το παλαιστινιακό ποδόσφαιρο» από τον Καλίντ Αμπού-Χαμπέλ, έναν τοπικό ποδοσφαιριστή.

«Έπαιξα εναντίον του», είπε ο αμυντικός της Κανταμάτ Αλ-Μαγκάζι στο Al Jazeera λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του θρυλικού επιθετικού.

«Ήταν γρήγορος και έξυπνος. Κορυφαίος, κορυφαίος σκόρερ. Εκτός γηπέδου, ήταν ευγενικός και φιλικός. Ένας αγαπημένος φίλος όλων».

Σχετικές ειδήσεις