ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τον Ιούνιο η δίκη των οκτώ υπόπτων για το θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τον Ιούνιο η δίκη των οκτώ υπόπτων για το θάνατό του

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σε τρεις μήνες θα δικαστούν γιατροί και νοσοκόμες που είναι ύποπτοι για ευθύνη στο θάνατο του ποδοσφαιρικού «Θεού» της Αργεντινής.

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο οποίος έχει επέλθει από φυσικά αίτια όπως αρχικά έχει εκτιμηθεί, όμως οι υποψίες των αρχών αφορούν την προσοχή την οποία δεν είχε ο Αργεντινός «Θεός» της μπάλας, στις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Πρόκειται για γιατρούς και νοσοκόμες που θα καθίσουν στο εδώλιο τον ερχόμενο Ιούνιο. Με σκοπό να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Ντιεγκίτο ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή το Νοέμβριο του 2020.

Η καρδιακή ανακοπή ήταν η αιτία θανάτου, όμως υπήρξε ελλιπής προσοχή προς τον Μαραντόνα παρά τη σοβαρότητα της υγείας του. Οι κόρες του «χρυσού αγοριού» μάλιστα, ευθέως καταγγέλλουν όσους ήταν κοντά του στις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του. Εκείνους δηλαδή που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Στις 4 Ιουνίου στο Μπουένος Άιρες θα αρχίσει η δίκη. Οι κατηγορίες σε γιατρούς και νοσηλευτές, αφορούν ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση και κινδυνεύουν με φυλάκιση 8 έως 25 ετών.