ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1: Έκανε το χρέος του με ανατροπή

Super League, ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1: Έκανε το χρέος του με ανατροπή

Super League: Αν και βρέθηκε να χάνει με τη Λαμία να ξαφνιάζει στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το αποτέλεσμα και επικράτησε με 3-1 συνεχίζοντας την κούρσα τίτλου – Ισοφάρισε ο Μιχαηλίδης, δύο γκολ του Σβαμπ έκριναν το νικητή.

Δεύτερη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ στα play offs της Super League. Ο «δικέφαλος» για την 3η αγωνιστική έκανε το χρέος του απέναντι στη Λαμία στην Τούμπα, παρότι δυσκολεύτηκε απ’ την αξιόμαχη και χωρίς άγχος αντίπαλο. Το τελικό 3-1 ήρθε με ανατροπή του σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο μέρος.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 66 βαθμούς, με τη Λαμία να μένει στους 34. Η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού και πλέον στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση άρχισε με την Λαμία να ξαφνιάζει στο 7ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Μαρτίνεθ, ο Κοτάρσκι έκανε λάθος εκτίμηση και ο παίκτης της Λαμίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη φάση στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σουτ με τον Μαρτίνεθ στο 12’ που δεν απείλησε, ενώ τρία λεπτά μετά σκόραρε ο Τσιλούλης αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Λαμία συνέχισε να ξαφνιάζει και στο 18’ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σλίβκα έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ξαφνιασμένος και οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να «χτυπήσουν» εκ νέου στο 22’, με τον Τσιλούλη να βρίσκει τον Λέικ, αλλά το σουτ του τελευταίου εντός περιοχής έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους φάση στο 24’, με τον Ράφα να «σκάβει» και να απομακρύνεται η μπάλα, με το σουτ του Οζντόεφ στη συνέχεια να κοντράρει στα σώματα.

Η Λαμία όμως είχε ρυθμό και ήταν διαρκώς απειλητική. Στο 40’ ο Κεντζιόρα έσωσε την ομάδα του ακριβώς πριν ο Τσιλούλης στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία σέντρα και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Αποτέλεσμα που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και αδικούσε τους φιλοξενούμενους που «βραχυκύκλωσαν» τον «δικέφαλο» και είχαν ευκαιρίες για επιπλέον γκολ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να θέλει να γίνει πιο πιεστικός. Στο 51’ ο Οζντόεφ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Κοσέλεφ να διώχνει. Οι Θεσσαλονικείς με διάφορα στατικά προσπαθούσαν να απειλήσουν την καλά στημένη άμυνα της Λαμίας. Στο 61’ ο Σαμάτα είχε καλή ευκαιρία με κεφαλιά, έστειλε όμως την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα και τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Η πίεση συνεχιζόταν με τον Σέρβο εξτρέμ να σουτάρει στο 67’ και τον Κοσέλεφ να διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση του «δικέφαλου» έφερε αποτέλεσμα στο 70’.

Σε εκείνο το λεπτό έγινε η ανατροπή, με τον Σαμάτα να συνεργάζεται με τον Κωνσταντέλια, ο δεύτερος βρήκε τον Σβαμπ και ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Η Λαμία στο 82’ προσπάθησε να απειλήσει με τον Τσιλούλη, το σουτ του οποίου κόντραρε. Τέσσερα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Σαμάτα έκανε πολύ ωραία ενέργεια, ο Κορνέζος τον ανέτρεψε και υποδείχθηκε η παράβαση.

Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 88’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 3-1 «κλειδώνοντας» τη νίκη του «δικέφαλου».

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάμπα άλλαξε τη μπάλα με τον Ζίβκοβιτς, με το σουτ του Γκανέζου να σταματά στο δοκάρι. Ήταν η τελευταία ευκαιρία του ματς, με τον ΠΑΟκ να επικρατεί 3-1.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Σαντάνα, Τσιλούλης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Ζάστρε), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες (46’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46’ Σαντάνα), Τζανδάρης (90’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (87’ Τόσιτς), Τόσιο (78 Στάνκο), Σλίβκα (78’ Μάλτσι).