ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα Ο αγώνας της... ζωής μας, μέχρι τον επόμενο

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα Ο αγώνας της... ζωής μας, μέχρι τον επόμενο

Η Ελλάδα τα κατάφερε. Με έναν αγώνα βγαλμένο από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά μας όνειρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούσαν αδύνατο. Την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Τι κι αν αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην τρίτη συμμετοχή μας σε Μουντιάλ, πλέον η... όρεξη όλων έχει ανοίξει για τα καλά. Επόμενος αντίπαλος; Η ευχάριστη έκπληξη στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής, Κόστα Ρίκα.

Πού και πότε παίζουμε: Κυριακή, 29 Ιουνίου -ζωντανά- από ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤsports και NEΡΙΤhd / Aρένα Περναμπούκο, Ρεσίφε

Πώς έφτασε η Κόστα Ρίκα μέχρι τους 16 της διοργάνωσης:
H ομάδα του... δικού μας Τζόελ Κάμπελ σόκαρε ευχάριστα ολόκληρο τον πλανήτη, όταν την πρώτη αγωνιστική κατάφερε και κέρδισε με 3-1 την Ουρουγουάη των Σουάρες και Καβάνι. Σε εκείνο το σημείο, πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για έναν διάτοντα αστέρα, ωστόσο η διάψευση ήρθε με πανηγυρικό τρόπο στον δεύτερο αγώνα. Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1, με τους παίκτες του Χόρχε Λουίς Πίντο να βρίσκοντα στα... ουράνια και ταυτόχρονα στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρωτιά "κλείδωσε" την τρίτη και τελευταία αγωνιστική με την ισοπαλία κόντρα στην απογοητευτική -και- φέτος, Εθνική Αγγλίας.

Μουντιάλ 2014: Ελλάδα, η χώρα των (ποδοσφαιρικών) θαυμάτων (photos+video)

Τι είπε ο προπονητής των αντιπάλων μας, Πίντο, για την Εθνική μας:
«Εμείς δεν είχαμε προτίμηση. Θα αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα σαν οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο βρισκόταν στο δρόμο μας. Για να φτάσει η ελληνική ομάδα στους 16 σίγουρα έχει δυνατότητες. Εμείς είμαστε ήδη πολύ χαρούμενοι που περάσαμε στα νοκ άουτ, αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε εδώ. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη και θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Μουντιάλ 2014: Ο δρόμος για το «όνειρο» (photos)

Στο μυαλό του Φερνάντο Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε πως μεταδίδει πάντα τον ρεαλισμό στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και παραδέχθηκε πως πλέον έχει ως στόχο να πετύχει κάτι μεγάλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. «Η Κόστα Ρίκα βρέθηκε στον όμιλο του θανάτου. Όλοι έλεγαν πως η Κόστα Ρίκα δεν θα κάνει τίποτα και θα παλέψουν οι άλλες ομάδες. Είδαμε από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι πως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτη. Δεν το έκανε λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά είναι μία εξαιρετική ομάδα που πέρασε με όλες τις αντιξοότητες».

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού: ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... και φύγαμε για τελικό! (pics)

Η απουσία του Κονέ και το... όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά
Είναι πλέον δεδομένο, ότι ο Παναγιώτης Κονέ δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Οι δηλώσεις του Σάντος σχετικά με τους τραυματισμούς των διεθνών μας: «Όσο αφορά τους τραυματισμούς που είναι και το σημαντικότερο, ο Κονέ πιστεύω πως είναι οριστικά εκτός Μουντιάλ γιατί έχει μυϊκό τραυματισμό και θα είναι δύσκολο από τη μία να ξεπεράσει τον τραυματισμό και να είναι έτοιμος να παίξει. Από την άλλη ο Καρνέζης σε ένα βολέ ή ένα σουτ που έκανε, φαίνεται πως μπλοκαρίστηκε λίγο η περιοχή της σπονδυλικής στήλης και θα ξεπεράσει το πρόβλημά του».

Αν η Ελλάδα προκριθεί στους «8», θα αντιμετωπίσει στο Σαλβαδόρ τον νικητή του Ολλανδία-Μεξικό, σε παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο 5 Ιουλίου. Αν η ξέφρενη πορεία μας συνεχιστεί, τη Τετάρτη στις 9 Ιουλίου στα ημιτελικά η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στην Αργεντινή (λογικά) του Λιονέλ Μέσι ή το Βέλγιο. Τέλος, στον τελικό που θα γίνει στις 13 Ιουλίου στο «Μαρακανά» με την Γερμανία ή την Βραζιλία.