ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΗΠΑ – Γερμανία: Το «x» τους «βολεύει» (19:00, ΝΕΡΙΤ)

ΗΠΑ – Γερμανία: Το «x» τους «βολεύει» (19:00, ΝΕΡΙΤ)

Το τελευταίο παιχνίδι για την φάση των ομίλων θα δώσουν η ΗΠΑ με την Γερμανία με σκοπό να πάρουν την πρόκριση στην φάση των 16.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στην «Αρένα Περναμπούκο» σε ένα παιχνίδι που το ιδανικό αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι η ισοπαλία, το οποίο θα τους δώσει την απευθείας πρόκριση στην φάση των 16. Ωστόσο τα «πάντσερ», που στον τελευταίο αγώνα με την Γκάνα ήρθαν ισόπαλοι 2-2, θα προσπαθήσουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα τους δώσουν την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση.

Το ίδιο θα επιδιώξει και η ομάδα της Αμερικής που ισοβαθμεί με την Γερμανία στον Ζ' όμιλο και θέλει έστω ένα βαθμό για να βρεθεί στην επόμενη φάση και τα νοκ άουτ παιχνίδια. Η ιδιαιτερότητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας είναι οι δυο προπονητές, καθώς ο Γιούργκερ Κλίσμαν θα αντιμετωπίσει τον Γιοαχίμ Λεβ, τον οποίο είχε βοηθό του όταν ήταν προπονητής της Γερμανίας το 2002.

Τέλος, στο παρελθόν οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές και δεν υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα, καθώς η Γερμανία έχει επικρατήσει έξι φορές, ενώ η Αμερική τρεις. Οι δυο Γερμανοί προπονητές είναι πιθανόν να ξεκινήσουν με τους εξής ποδοσφαιριστές

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Τιμ Χάουαρντ, Μάικλ Μπράντλεϊ, Ματ Μπέσλερ, ΝταΜάρκους Μπίσλι, Κλιντ Ντέμπσεϊ, Αλεχάντρο Μπεντόγια, Τζερμέιν Τζόουνς, Κάιλ Μπέκερμαν, Γκράχαμ Ζούσι, Τζεφ Κάμερον, Φάμπιαν Τζόνσον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Μάνουελ Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ματς Χούμελς, Περ Μερτεζάκερ, Μπένεντικτ Χεβέντες, Σάμι Κεντίρα, Φίλιπ Λαμ, Τόνι Κρόος, Μεζούτ Οζίλ, Μάριο Γκέτσε, Τόμας Μίλερ.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Ξεκινά η προετοιμασία για το… όνειρο (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: «Η Ελλάδα του Σάμι θα πάρει το Μουντιάλ» (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: O Σαμαράς ως άλλος... Ιησούς! (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Το σημερινό πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις