ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Απολογείται για «εκτεταμένα επεισόδια»

ΑΕΚ: Απολογείται για «εκτεταμένα επεισόδια»

Με πρόστιμο από 50 ως 140 χιλιάδες ευρώ κινδυνεύει η Ένωση, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπάρχει κίνδυνος και για τιμωρία της έδρας

«Ακριβά» αναμένεται να πληρώσει η ΑΕΚ όσα έβαναν χώρα στο γήπεδο της Ριζούπολης πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αχαρναϊκό. Όπως αναφέρεται στις κλήσεις σε απολογία που ανακοίνωσε η Football League, οι «κιτρινόμαυροι» θα παρουσιαστούν ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής καλούμενοι να απολογηθούν για εκτεταμένα επεισόδια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παράγραφο 6 του άρθρου 15 το οποίο περιλαμβάνεται στην εν λόγω κλήση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές διατάξεις, οι συγκεκριμένες κατηγορίες μπορούν να αποφέρουν πρόστιμο από 50 ως 140 χιλιάδες ευρώ, αλλά και τιμωρία της έδρας από 1 ως 2 αγωνιστικές. Συνεπώς γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι συμπλοκές των οπαδών της ΑΕΚ με τα ΜΑΤ πριν τη σέντρα του αγώνα αλλά και η εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πανηγυρίσουν τα δυο γκολ επί του Αχαρναϊκού όχι μόνο αμαύρωσε την εικόνα της ομάδας αλλά τη φέρνει κι ενώπιον σοβαρών ποινών.

Έτσι, θα πρέπει άπαντες να αναλογιστούν πως η επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στη «μεγάλη» κατηγορία, όπως ευελπιστούν άπαντες στις τάξεις της ομάδας να επιτευχθεί στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει να συνοδευτεί και με την βελτίωση της συμπεριφοράς του κόσμου της ώστε όχι μόνο να μην την ζημιώνει αλλά και να την προστατεύει από τα πρόστιμα και τις ποινές που... αφειδώς της επιβάλλονται ακόμα και μετά από φιλικά ματς, όπως εκείνο με τη Ρόμα.

Πηγή: onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις