ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Παράταση στέψης

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1: Παράταση στέψης

ΠΑΟΚ και Λάρισα έμειναν στο 1-1 και η μαθηματική στέψη της ομάδας της Θεσσαλονίκης ως πρωταθλήτριας της Super League πήρε παράταση 

Υπομονή μίας εβδομάδας θα πρέπει να κάνουν στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν κατάφεραν να φύγουν νικηφόρα από την Λάρισα και να στεφθούν πρωταθλητές. Ο πρωτοπόρος της Super League, έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΛ για την 28η αγωνιστική κι έτσι για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της ιστορίας του θα πρέπει να νικήσει τον Λεβαδειακό μέσα στην Τούμπα την άλλη Κυριακή (21/4).Ο Πέλκας έδωσε στο 55' το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γιακιμόβσκι ισοφάρισε στο 64'.

Το παιχνίδι στο θεσσαλικό γήπεδο ήταν πλημμυρισμένο από πάθος, άγχος και δύναμη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πέλκα και δυνατό σουτ στο 56', αλλά οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα ισοφάρισε με τον Γιακιμόφσκι (64') σε μια στιγμή συνολικής αδράνειας της μακεδονικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε αδρανής και στο 56' ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε το σκορ με μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει κανείς από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Πέλκας επιχείρησε να παραβιάσει λίγο νωρίτερα την εστία του Κρίστινσον, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά και η Λάρισα δεν ολιγώρησε και βγήκε και αυτή περισσότερο επιθετικά, άλλωστε δεν είχε κάτι να χάσει. Αρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο και στο 64' ο Γιακιμόφσκι πέτυχε την ισοφάριση με πολύ ωραίο γωνιακό δυνατό σουτ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Πασχαλάκης.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86' Γκόλιας), Σικάουκα, Μόρας, Μπέρτος (43' Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (29' Ζίζιτς), Φατιον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (36' Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα (79' Ζαμπά), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (84΄ Καρέλης), Σφιντέρσκι.