Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μεγάλο «φιάσκο»: Όταν η Μπαρτσελόνα είπε «δεν παίζω» κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (video)

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Η 24η Απριλίου 2000 είναι μια ημέρα που το ισπανικό ποδόσφαιρο θέλει να ξεχάσει! Είναι η μέρα που η Μπαρτσελόνα είπε «δεν παίζω» στο ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο (τότε) αρχηγός των «μπλαουγκράνα», Πεπ Γκουαρντιόλα πλησίασε τον διαιτητή, Μανουέλ Ντίαθ Βέγκα και του είπε ότι ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του δεν θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Copa Del Rey.

Οι παίκτες της Μπάρτσα στέκονται παραταγμένοι εκτός αγωνιστικού χώρου και περιμένουν να τελειώσει η συζήτηση του νυν τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι με τον ρέφερι.

Όταν ο αρχηγός των Καταλανών επέστρεψε, έφυγαν όλοι για τα αποδυτήρια, με τον Βέγα να ενημερώνει με τη σειρά του την Ατλέτικο για την απόφαση των αντιπάλων τους.

Ο διαιτητής κατοχυρώνει τον αγώνα με 3-0 υπέρ των Μαδριλένων, οι οποίοι είχαν κερδίσει με το ίδιο σκορ (εντός αγωνιστικού χώρου) την πρωταθλήτρια Ισπανίας και στο πρώτο ματς.

Πως φτάσαμε, όμως, σε αυτή την ιστορική απόφαση;

Η διοργανώτρια αρχή είχε ορίσει τον ημιτελικό για την 25η Απριλίου από τον Ιούλιο του 1999. Μια ημερομηνία που ήταν «κλεισμένη» από την UEFA για τις εθνικές ομάδες, καθώς εκείνη τη χρονιά διεξαγόταν το Euro σε Ολλανδία και Βέλγιο.

Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει το λάθος να αποδεχθεί τον ορισμό, με αποτέλεσμα να μην έχει διαθέσιμους 12 διεθνείς ποδοσφαιριστές!

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο ρεκόρ: 91.648 κόσμος στο «Καμπ Νου» για την ομάδα γυναικών της Μπαρτσελόνα! (video)