ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει Τόκιο η Γκουντούρα! - Πρόκριση με καλή εμφάνιση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει Τόκιο η Γκουντούρα! - Πρόκριση με καλή εμφάνιση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μολονότι χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τελευταίο κρίσιμο παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας, η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισε την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά την πολύμηνη αποχή της, πραγματοποίησε μια άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης της Βουδαπέστης.

Η Γκουντούρα στη φάση των «16» αποκλείστηκε από την Κινέζα Σάο με 15-7, ωστόσο η αντίπαλος που την κυνηγούσε στη βαθμολογία, η Μπιάνκα Πάσκου αποκλείστηκε στους «32». Η Ρουμάνα συγκέντρωσε 106 βαθμούς, την ώρα που η Ελληνίδα έχει ήδη συγκεντρώσει 120.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της έδωσαν και μαθηματικά την πρόκριση για το τουρνουά της σπάθης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τι θα γίνει την Κυριακή (14/3) στο ομαδικό, η Γκουντούρα θα πάρει μια εκ των δύο ευρωπαϊκών θέσεων ατομικής πρόκρισης.

Στην ίδια διοργάνωση, η Δέσποινα Γεωργιάδου δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο κεντρικό ταμπλό, καθώς διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor Spoiler 13/3: «Βόμβα» με αποχώρηση Καλλίδη - Παίρνει τη θέση του ο Τριαντάφυλλος;