ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Ελπίζω να μην γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο»

Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης εξέφρασε την αντίθεση του με τις σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι της ATP για να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των αθλητών.

Ο «Νόλε» βρίσκεται αυτή την περίοδο στην πατρίδα του και λαμβάνει μέρος στο Serbia Open, το οποίο διεξάγεται στη γενέτειρα του, το Βελιγράδι.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του εκεί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τις επιπτώσεις που έφερε ο κορονοϊός στο τένις. Μεταξύ άλλων, ο 33χρονος τενίστας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να σεβαστούν όλοι την επιθυμία όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Αναλυτικά όσα είπε...

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ αυτό, γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω, στο δικαίωμα της επιλογής.

Αν εμβολιαστώ, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπική επιλογή και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με αυτούς που είναι υπέρ ή με αυτούς που είναι κατά των εμβολίων για τον COVID-19.

Δυστυχώς, τα media δημιουργούν αυτό το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες. Δεν θέλω να μπω σε καμία από τις δυο ομάδες. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά και δεν πρόκειται να απαντήσω αν εμβολιάστηκα ή αν θα εμβολιαστώ. Θέλω να το σεβαστούν όλοι αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα έμοιαζε ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος: Η «ακτινογραφία» μιας υποθετικής σύρραξης