ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κίνδυνο η συμμετοχή Άρσης Βαρών και Πυγμαχίας το 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον «αέρα» παραμένει η συμμετοχή της Άρσης Βαρών και της Πυγμαχίας στην επόμενη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί στο Παρίσι το 2024.

Η ΔΟΕ δεν έχει πάρει ακόμα την τελική της απόφαση, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της, Τόμας Μπαχ.

«Θα πάρουμε μια απόφαση το συντομότερο δυνατό προς το συμφέρον των αθλητών», υπογράμμισε ο Μπαχ στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L'Equipe.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Είμαστε αρκετά ανήσυχοι γιατί σε αυτές τις δύο ομοσπονδίες υπάρχουν προβλήματα χρηστής διακυβέρνησης και γι'αυτό τα παρακολουθούμε επί του παρόντος πολύ στενά».

Αμφότερα τα αθλήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα διακυβέρνησης κι η συμμετοχή τους στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σε κίνδυνο.

Τον περασμένο μήνα, μια ανεξάρτητη έρευνα που ανατέθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία της πυγμαχίας (AIBA) αποκάλυψε ότι υπήρχε σύστημα χειραγώγησης αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Σχετικά με την άρση βαρών, ο Μπαχ είπε νωρίτερα φέτος ότι «όσον αφορά τη χρηστή διακυβέρνηση, νομίζω ότι πρέπει ακόμα να δούμε μια αλλαγή κουλτούρας σε αυτή τη διεθνή ομοσπονδία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη στρατιωτική παρέλαση - Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»