ΣΠΟΡ

«Έκρηξη» Ρίτσαρντσον: «Η μόνη διαφορά που βλέπω με τη Βαλίεβα είναι το χρώμα»

Σακάρι Ρίτσαρντσον
AP Images

Η Σακάρι Ρίτσαρντσον, η οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επειδή βρέθηκε «θετική», ξέσπασε μετά την απόφαση του CAS για την Καμίλα Βαλίεβα.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ είχε κάνει χρήση μαριχουάνας, η οποία απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA).

Η Ρίτσαρντσον βρέθηκε θετική κατά τη διάρκεια των trial στις ΗΠΑ κι υποστήριξε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη καθώς βρέθηκε σε «μια οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση», μετά το θάνατο της βιολογικής της μητέρας.

«Θετική» σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε κι η Καμίλα Βαλίεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται καθώς δικαιώθηκε από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Η Αμερικανίδα σπρίντερ, η οποία ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα 100μ., ξέσπασε κάνοντας ουσιαστικά λόγο για ρατσιστική διάκριση. «Μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην κατάσταση της και τη δική μου; Η μητέρα μου πέθανε και δεν μπορώ να τρέξω κι ήμουν κι εγώ ανάμεσα στα φαβορί για μετάλλιο. Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι είμαι μαύρη», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέσπασε σε κλάματα η Βαλίεβα – Την αποθέωσε το κοινό στο Πεκίνο (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάνει το Τόκιο η κορυφαία σπρίντερ στον κόσμο! - Έκανε χρήση μαριχουάνας (video)