ΣΠΟΡ

Δικαιώθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Παίζει κανονικά στο Paris Masters

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας δικαιώθηκε στο δικαστήριο της Ομοσπονδίας και θα λάβει κανονικά μέρος στο Paris Masters.

Ο Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του, καθώς δεν θα τιμωρηθεί από την ATP. Ο συγκεκριμένος κίνδυνος υπήρχε λόγω της καθυστερημένης απόσυρσής του από το Indian Wells.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης γνώριζε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς δεν μπορούσε τα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, λόγω της επιλογής του να μην κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο «Νόλε» μπήκε κανονικά στην κλήρωση, καθώς απέσυρε τη συμμετοχή του μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη του Indian Wells. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ATP, η καθυστέρηση της συγκεκριμένης κίνησης, επιφέρει «βαριά» τιμωρία, καθώς χρεώνεται στον αθλητή ότι δημιουργεί πρόβλημα στο κυρίως ταμπλό.

Σε περίπτωση που ίσχυε η τιμωρία του ο Τζόκοβιτς δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο «1000άρι» που είχε το καλύτερο αποτέλεσμα τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό ήταν το Paris Masters, το οποίο κατέκτησε πέρσι.

Η ATP τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη ποινή, με τον ίδιο να ασκεί έφεση, όπως είχε δικαίωμα. Το δικαστήριο της ομοσπονδίας τον δικαίωσε κι έτσι θα έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το Paris Masters διεξάγεται παραδοσιακά το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η πρώτη του συμμετοχή σε Masters το 2022 - Επίσημη η παρουσία του στο Μόντε Κάρλο

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν τον αφήνουν να παίζει λόγω εμβολίου αλλά ανέβηκε ξανά στο Νο1!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Γαλλία ανάβει «πράσινο» για τη συμμετοχή του στο Roland Garros