ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, αποκάλυψε πώς τον οδήγησε στην κορυφή!

Μίλτος Τεντόγλου
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Μίλτος Τεντόγλου: Ο προπονητής των επιτυχιών, Γιώργος Πομάσκι, αναφέρθηκε στην πορεία προς τον θρίαμβο και τη διεθνή καταξίωση του Έλληνα άλτη.

Ο Πομάσκι μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» και αναφέρθηκε στο πώς οδήγησε τον Μίλτο Τεντόγλου στην κορυφή.

Όπως υπογράμμισε μείωσε τη φόρα του αθλητή του για να μην βγει άκυρος, λέγοντας ότι: «Πρέπει να εκτελέσεις το άλμα πάρα πολύ καλά, πολύ γρήγορα, σε μεγάλη ένταση γιατί το λάθος είναι πολύ κοντά», κι εξήγησε ότι όταν κάνεις μια προσπάθεια στη μέγιστη ένταση και να βγαίνει άκυρη, βλέπεις πόσους πόντους μπορείς να πας πίσω για να το διορθώσεις.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πώς βιώνει ως προπονητής από τις κερκίδες την επιτυχία του αθλητή του, υπογραμμίζοντας ότι: «τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Είναι ένας κόπος που είναι και από τις δύο μεριές».

Ο Πομάσκι είπε στη συνέχεια για τον Τεντόγλου ότι: «είναι από τους αθλητές που μπορεί να το εκτελέσει με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Μετά το πρώτο άλμα που ήταν άκυρο, διορθώσαμε το λάθος άμεσα και μπόρεσε και πάτησε στη βαλβίδα σωστά και έφτασε στο 8,52 μέτρα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αθλητή του ότι αφιερώνει το χρυσό στον εαυτό του, ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά με ιδιαίτερη προπόνηση, πολλά ταξίδια» αναφερόμενος στους συνεχείς αγώνες που πήρε μέρος ο Τεντόγλου σε τέσσερα Diamond League, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού και Ανοιχτού Στίβου σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Σχετικές ειδήσεις